Çay demi göze sürülür mü?

Eğer içtikten sonra çayın demini atıyorsanız bu haberi okuduktan sonra asla atmayacaksınız.

Türkiye’de en çok tüketilen içeceklerden biri olan çay kahvaltıdan akşam yemeğine kadar hemen hemen her öğüne eşlik ediyor. Ancak birçok kişi çayı içtikten sonra demini atmak gibi bir hata yapıyor.

İşte çay deminden faydalanabileceğiniz alanlar…

- Çay deminin en çok bilinen faydası uykusuzluk ya da yorgunluk sebebi ile göz altlarından oluşan morlukları yok etmesidir. Bunun dışında çay demi sadece yetişkinlerin değil bebeklerinde gözlerini rahatlatmaktadır.  

- Bebeklerin gözlerinden oluşan çapaklanmayı engellemek için pamuğu çay demine batırın ve bunu bebeklerin gözlerine uygulayın. Bu işlem sayesinden bebeklerin gözlerinde bulunan çapaklanma azalacaktır.

- Eğer cildinizde yanık söz konusu olduysa çay demini yanık olan bölgeye bastırın. Çay demi yanığın acısını alarak iz kalmasını engeller. Yaranın daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

- Çay demi saçların parlamasını sağlarken deri de oluşan kepeklenmenin önlemesine yardımcı olur. Banyo sonrası saçlar çay demi ile yıkanırsa güç kazanır. Bununla beraber saç derisindeki mikropların ölmesine de yardımcı olur.

- Eğer ayak kokusundan şikayetçi iseniz bunun içinde çaydan yararlanabilirsiniz. Akşam eve geldiğinizde ayaklarınızı 10 dakika çay deminin içinde bekletirseniz kötü kokudan kurtulmuş olursunuz.

- Evinizde baktığınız çiçeklerinde dibine çay demi koyarsanız bu bitkiler için doğal bir gübre görevi görür. Bitkilerin daha sağlıklı olmasını sağlar. 

Spor salonlarında nelere dikkat edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Spor salonlarında nelere dikkat edilmeli?

BİR YORUM YAPIN 0