Küf lekesi nasıl çıkar? Küf lekesini gideren en kolay 3 yöntem

Küf lekesi kumaşların üzerinde pembe ya da gri lekelerin ortaya çıkması şeklinde oluşur. Nemli ortamlarda kolaylıkla oluşan küf, insan sağlığına da son derece zararlıdır. Peki küf lekesini kıyafetlerden ve diğer eşyalardan nasıl çıkarabiliriz? Küf lekelerini gidermek için hangi yöntemler kullanılmalı? İşte tüm bu soruların yanıtı haberimizde:

Küf, değişen hava koşullarının olduğu civarlarda, özellikle de çok sıcak şehirlerde meydana gelen bir olaydır. Bazen ev eşyalarının ayak ya da arka kısmında bazen de uzun süre kullanılmayan kıyafetlerde görülebilir. Bu yüzden mutlaka belirli aralıklarla bu alanlar mutlaka temizlenmelidir. Ancak temizlemediğiniz ya da kendiliğinden oluşan küf lekeleri başa çıkılmaz bir hale dönüşebilir. Bu adımda hemen imdadınıza yetişiyoruz. Özellikle yazlık veya kışlık kıyafetlerde oluşan küfle lekeleri  için kesin çözüm yöntemlerine çok yakınsınız. Mevsim geçişlerinde bu bilgiler işinize çok yarayacak! İpek, pamuklu, yünlü kumaşlardan küf lekelerini gidermenin yolu nedir? İşte sorunun yanıtı:

PAMUKLU GİYSİLERDEN KÜF LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Pamuklu giysiler diğer giysilere göre daha dayanıklıdır ve üstlerine bulaşan lekeler daha zor çıkar. Pamuklu giysinize küf lekesi bulaştıysa ihtiyacınız olan malzemeler bir adet kalıp sabun ve oksijenli sudur.

İlk önce kıyafetinizin üzerinde bulunan mikroorganizmaları yok etmek için sabun ile küflenen bölgeyi yıkayın. Daha sonra bir leğenin içine beş bardak su ve bir bardak oksijenli su koyun.

Giysinizi bu karışımın içine batırarak temizleyin. Yıkama işlemi bitince kıyafetinizi açık havada kurutun. Eğer leke hala çıkmadıysa bu işlemi tekrar edin.

İPEK GİYSİLERDEN KÜF LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Hassas yapılı kumaşlardan olan ipekli giysiler yıkanırken ya da üzerinden bir leke çıkarılırken çok dikkatli olmak gerekir. İpekli kumaşlardan küf lekesinin çıkmasını sağlamak için sadece bir adet kalıp sabuna ihtiyacınız var. Kumaşın lekeli bölgesine sabunu sürün ve elinizle nazik hareketlerle ovalayın. Daha sonra açık alanda kurutun.

YÜNLÜ GİYSİLERDEN KÜF LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Yazın dolaba kaldırdığınız yünlü giysiler tüm yaz dolabın içinde durmaları ve havasız kalmaları sebebi ile küflenebilirler. Yünlü giysiler de ipekli giysiler gibi hassas yapılı oldukları için yıkarken çok dikkatli olmak gerekir. Aksi takdirde sarkarak bozulabilirler.

Yünlü kıyafetlerden küf lekesini çıkarmak için yapmanız gerekenler çok basit. Elinize sabun alın ve köpürtün. Köpüren sabunu lekeli olan bölgeye sürün. Daha sonra soğuk su ile durulayın. Küf lekesinin çıktığını göreceksiniz. 

2020 Mürdüm rengi dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

2020 Mürdüm rengi dekorasyon önerileri

BİR YORUM YAPIN 0