Cilde bulaşan boya nasıl çıkar?

Evinizde saçınızı boyadığınızda teninize bulaşan boyanın nasıl temizleneceğini bilmiyor musunuz? İşte sizlere tene bulaşan boyanın nasıl çıkarılacağı...

Saçını genellikle evde boyayanların en çok yaşadığı sorunlardan biri boyanın dikkatsizlik sonucu tene bulaşmasıdır. Peki tene bulaşan boya ciltten nasıl çıkar? 

İşte boyayı çıkarmaya yarayan birbirinden farklı yöntemler...

- Ciltten boyayı çıkaran ve en çok bilinen yöntemlerden biri diş macunudur. Cildinizdeki boyayı çıkarmak için teninize macundan bir miktar sürün ve kuruması için bekleyin. Daha sonra teninizden macunu çıkarın, boya lekesinin yok olduğunu göreceksiniz. 

- Bir başka işe yarar yöntem ise vazelin sürmek. Elinize bir parça vazelin alın ve boyalı kısma sürün. Vazelin ile cildinizi ovalayın. Bu işlemin ardından boya lekesinin yok olduğunu göreceksiniz. 

- Saç boyası yüzünüze sürüldüyse boyalı bölgeye bebek yağı sürün. Cildinizi yıkamadan bu şekilde bir gün bekleyin. Günün sonunda cildinizi yıkayın. Böylelikle boya çıkacaktır. 

- Yüzünüze ya da elinize bulaşan boyayı daha çabuk çıkarmak için farklı bir yöntemde deneyebilirsiniz. Bunun için karbonat, limon suyu ve bulaşık deterjanını karıştırarak bir macun kıvamına getirin. Bu macunu boyalı bölgeye sürün. Bir süre ovaladıktan sonra cildinizi ılık su ile yıkayın. 

 

Ekmek kızartma makinesi nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Ekmek kızartma makinesi nasıl temizlenir?

BİR YORUM YAPIN 0