Ev yapımı hediye fikirleri

Sevdiklerinize kendi ellerinizle hediyeler yapmak ister misiniz? İşte sizlere el yapımı hediye fikirleri...

Eğer sevdiklerinize maddi değerinden çok manevi  değeri olan bir hediye vermek isterseniz size önereceğimiz fikirleri deneyebilirsiniz. 

EV YAPIMI SABUN 

Malzemeler:

210 ml zeytinyağı veya ayçiçek yağı
30 gram kostik soda
65 ml saf su
Lavanta yağı
Taze veya kurutulmuş lavanta çiçeği
İstediğiniz renge göre gıda boyası

Yapılışı:

Tüm malzemeleri bir kabın içinde çok hızlı bir şekilde karıştırın. Oluşan karışımı şekil vermek istediğiniz kapların içine koyun ve donmaları için  soğuk bir alanda bekletin. Hazırladığınız sabunları renkli tüllerle süsleyebilirsiniz. 

KÜÇÜK DEKORATİF YASTIKLAR

Sevdiğiniz renklerde kumaşları kalp şeklinde hazırladığınız kalıplardan yararlanarak kesin. Daha sonra içlerine elyaf doldurun ve dikin. Bu yastıkları hasır bir sepetin içine koyarak dekoratif bir hediye yapabilirsiniz. 

EV YAPIMI REÇEL 

Ev nişanlarında ya da mevlütlerde ev yapımı reçelleri hediye olarak verebilirsiniz. Hazırladığınız reçeli küçük kavanozlara koyarak kapaklarını kurdela ve kumaşlara süsleyin. 

KİTAP AYRACI 

Eğer hediye vereceğiniz kişi kitap okumayı seven biriyse bu hediye tam ona göre... Eline kitabını her aldığında ona kendinizi hatırlatabilirsiniz. Kitap ayracı yapmanın pek çok farklı yolu var. Kitap ayracını örerek yapabileceğiniz gibi kartonla da yapabilirsiniz. 

SAKSIDA ÇİÇEK 

Kendi ellerinizle beslediğiniz bir çiçeği yakın arkadaşınıza vererek canlılığını asla yitirmeyen bir hediye verebilirsiniz. 

Kokulu taş top gül nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kokulu taş top gül nasıl yapılır?
Ahşap nasıl boyanır?

İLİŞKİLİ HABER

Ahşap nasıl boyanır?

BİR YORUM YAPIN 0