Dikiş dikerken nelere dikkat edilmeli?

Modayı yakından takip eden ve dikiş dikmeyi seven kadınların işini kolaylaştıracak dikiş hilelerini sizler için araştırdık...

Kadınların örgü örmekten sonra severek yaptıkları bir diğer işte dikiştir. El işleri yapmayı hobi haline getiren veya kendilerini giyim konusunda geliştirmek isteyen kadınlar için ideal bir hobi olan dikiş dikmede işinize yarayacağını düşündüğümüz püf noktaları sizler için açıkladık.

İşte dikiş dikme konusunda bilmeniz gerekenler...

1- Gizli fermuar dikimi

Birleştirmek istediğiniz parçaları birbirine dikin. Daha sonra kumaşın rengine göre seçtiğiniz fermuarı zemine yerleştirerek iki yandan dikin. Son aşama olarak ise başlangıçta diktiğiniz dikişi açın.

2- İpleri karıştırmamanın yolu

İpliklerin birbirlerine dolanmaması için oje sürerken parmaklarının ayrı tutmasını sağlayan bu süngerleri kullanabilirsiniz.

3- Kalın büzgü dikimi

Kumaşta büzgü olmasını istediğiniz yeri belli boşluklarla düz bir şekilde dikin. Daha sonra yanlarından ipleri çekin. İşte büzgüler oldu bile!

4- Su taşının dikişini gizleme

Su taşı dikiminin iplikleri gözünüze hoş gelmiyorsa bunu kolaylıkla saklayabilirsiniz. Su taşını kumaşın düz tarafının üstüne dikin.

Daha sonra diğer kumaş parçasını tersi üste gelecek hizaya koyup tekrar dikin.

5- İğneleri keskinleştirmenin yöntemleri

İğneliğin içine pamuk ya da elyaf yerine çelik yünü koyarsanız, iğneyi batırıp çıkartırken sürtünme yoluyla keskinleşir. 

Fermuar nasıl dikilir?

İLİŞKİLİ HABER

Fermuar nasıl dikilir?
Evde T-shirt baskısı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde T-shirt baskısı nasıl yapılır?
Avize nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Avize nasıl temizlenir?

BİR YORUM YAPIN 0