Deri koltuk döşemesi nasıl değiştirilir?

Evinizdeki deri koltuklardan sıkıldıysanız ve artık yenisini almaya karar verdiyseniz bu haber tam size göre! Masraf çıkarmanızı önleyen bu yöntem sayesinde deri koltuğunuzun kılıfını değişebilirsiniz. İşte deri koltuk döşemesi yapımı...

Odalarda kullanılan deri koltuklar zamanla aşınır ve estetik açıdan hiçte hoş durmaz. Ancak, deri koltuğun kaplamasını değiştirerek koltuklarınızda farklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Peki, deri koltuk döşemesi nasıl değiştirilir? İşte yapılışı...

Malzemeler:

- Zımba

- Deri kumaş

- Düz başlı tornavida

- Dikiş sökücü

- Makas

- Küçük çekiç

- Dikiş iğnesi

Yapılışı:

Öncelikle eski deriyi dikiş sökücü ve makas yardımıyla koltuktan çıkartın. Parçaların arasına sıkıştırılmış deri kumaşı kaldırmak için tornavida kullanın ve tekrar monteleyin.

Düz bir zemin üzerine yeni deri kumaşı serin. Ardından üzerine eski deri parçasını yerleştirip kalem yardımıyla kalıbını çıkartın. Kumaşta 2 cm pay bırakarak makas ile kesme işlemini gerçekleştirin.

Kestiğiniz yeni kumaşı, koltuğun üzerine güzelce yerleştirin. Sabitlenmesi gereken yerlerin kaymaması için zımpara kullanın. Daha sonra büyük bir dikiş iğnesi ile gerdiğiniz gerdiğiniz deriyi dikilmesi gereken yerlerden dikin.

İşte deri koltuğunuz artık yepyeni!

En iyi et pişirme yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

En iyi et pişirme yöntemi

BİR YORUM YAPIN 0