Bisiklet nasıl temizlenir?

Kirlenen bisiklet ve bisiklet zincirini temizlemenin en pratik yöntemlerini sizler için araştırdık. İşte bisiklet temizlemede dikkat edilmesi gereken kriterler...

Hem yetişkinlerin hemde çocukların en sevdiği aletlerden birisi olan bisikletler, hava değişimlerinden dolayı kolaylıkla kirlenebilmektedir. Peki bisiklet temizliğinde nelere dikkat etmek gerekir? Bisiklet zinciri nasıl temizlenmeli? İşte cevabı..

Malzemeler:

- Bir kova sıcak su

- Bulaşık deterjanı ya da arap sabunu

- Bez

- Sert tüylü fırça

- Özel formüllü bisiklet temizleyicisi

- Yağ çözücü ve zincir yağı

Yapılışı:

Bisiklet temizliğine ilk olarak zincirleri temizlemekle başlayalım. Zincirdeki kir ve çamurları hortumla sulayalım. Ancak, bu esnada bisikletin hasar görmemesi için suyun basınçlı olmamasına dikkat edelim.

Ön zinciri yüksekte olan vitese, arka zinciri ise en alttaki vitese alalım. Daha sonra sıcak su ile birlikte bisiklet temizleyicisini zincire sıkarak fırçayla temizleyelim..

Zinciri yağ çözücü ile silelim. Böylelikle bisiklette su girmeyen bölgeler temizlenmiş olacak ve bisiklet daha düzgün hareket edecektir.

Bisiklet eğer çok pis değilse geri kalan bölgeler arap sabunu veya bulaşık deterjanı ile temizlenebilir.

Bisiklet temizliğinde en son aşama ise zinciri yağlamak olacaktır. Bunu yapmadan önce zincirin ıslak olmadığından ve kalan yağ çözücü artıklarının bezle temizlendiğinden emin olalım.

Demlik nasıl parlatılır?

İLİŞKİLİ HABER

Demlik nasıl parlatılır?
Bayatlayan kek nasıl değerlendirilir?

İLİŞKİLİ HABER

Bayatlayan kek nasıl değerlendirilir?

BİR YORUM YAPIN 0