Banyo temizliğinin püf noktaları

Evde en çok mikrop barındıran alanlardan biri banyolardır. Peki, banyonun mikrop barındırması nasıl engellenir? İşte cevabı...

Sürekli ıslak ya da nemli olan banyolarda mikroplar da çok  hızlı olarak çoğalırlar. Bu nedenle banyo temizliği derinlemesine yapılmalı ve dezenfekte edilmelidir. 

İşte sizlere banyo temizliğinin püf noktaları...

Banyo temizliğinde en çok dikkat edilmesi gereken yer klozet ve klozet fırçalarıdır. Klozeti temizlemek için çamaşır suyu kullanmanız gerekir. Klozet fırçasının temizlenmesi için çamaşır suyu ve su karışımı olan bir kabın içine klozet fırçasını koyun ve 30 dakika bekletin. Bu işlemi her gün yapmaya dikkat edin. 

DUŞ BAŞLIĞI NASIL TEMİZLENMELİ? 

Banyoda bulunan duş başlıkları zamanla paslanırlar. Bu pas lekelerini yok etmek ve duş başlığını daha uzun yıllar kullanmak için yapmanız gereken çok basit. Bir poşetin içine ılık su ve sirke koyun. Duş başlığını bu poşetin içine yerleştirin ve ağzını kapatın. Bu şekilde 15 dakika bekletin. 

KÜVET VE LAVABOLARI PARLATAN MUCİZE YÖNTEM

Banyo küvetleri de çok sık kirlenen yerlerden biridir. Küvetleri  ve lavaboları temizlemek için yapmanız gereken en önemli şey krem temizleyici ile bu alanları ovalamaktır.

Bunun dışında küvet ve lavaboları farklı yollarla da temizleyebilirsiniz. Bir miktar bulaşık deterjanı, bir bardak karbonat, ılık su ve bulaşık süngerini bir kabın içinde karıştırın; küvetinizi bu karışımla ovalayın. Küvet ve lavabolarınızın parladığını göreceksiniz. 

Bu karışımla sadece küvet ve lavaboları değil aynı zamanda banyonun yerlerini ve fayanslarını da temizleyebilirsiniz. 

Bunlarından dışında banyoda bulunan muslukları beyaz sirke yardımı ile ovalayarak parlatabilirsiniz. 

Cep telefonu temizliği nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Cep telefonu temizliği nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 1

Pınar 5 yıl önce

Sirke ve karbonat içeren karışım önerileriniz güzel ama her gün yarım saat çamaşır suyu öneriniz hiç bir uzman görüşüne sığmıyor.

Toplam 1 beğeni