Bahar temizliği nasıl yapılır?

Bahar aylarının gelmesi ile evlerde temizlik telaşı başladı. Peki, bahar temizliği yaparken en çok ihmal edilen yerleri merak ediyor musunuz? İşte bahar temizliği sırasında göze çok çarpmayan ancak temizlenmesi gereken 6 yer...

Temizlik yaparken evin içinde buluna bazı eşyalar ya da alanlar gözden kaçarlar. Ancak gözden kaçan bu alanlar hem düzensizliğin nedeni olur, hem de çok toz toplarlar. 

GARDIROPLAR

Bahar, gardırobunuzu temizlemek için muhteşem bir fırsat. Tüm kış boyunca kirli kıyafetlere ve ayakkabılara ev sahipliği yapan gardırop, içinde çok miktarda kir ve mikrop barındırır. İçini tamamen boşaltarak yapacağınız temizlik dolabınızı yenileyecektir. 

ALET KUTUSU 

Küçük gibi görülen ve her zaman düzenlenmesi unutulan bir başka alan ise alet kutusudur. Sık kullanılan alet kutusu, baharın gelmesi ile düzenlenmesi gerek yerlerin başında gelir. 

EL İŞİ MALZEMELERİ 

El işi gereçleri de düzenlemeye ihtiyaç duyan ürünlerden. Kullanıldıktan sonra büyük ölçüde dağılan malzemeleri düzene koymanız bir sonraki kullanımınızda işini kolaylaştıracaktır.

BUZDOLABI ÇEKMECELERİ 

Dolabın en altında olmaları nedeniyle buzdolabı çekmeceleri her zaman daha çabuk kirlenir. Bu bölümleri bulaşık sabunu ile yıkayabilirsiniz. 

BAVULLAR 

Gelecek yaz gezileriniz için bavullarınızı hazırlayın. Çantalarınızı ve valizlerinizi dolabın dışına çekin ve dışını ıslak bir bezle silin. İçlerini de kontrol ettiğinizden emin olun. Ceplerinde kalan kalıntıları çıkarın ve dağınıklığı giderin. Çünkü tüm kış boyunca kapalı kalan bavullar mikrop barındırmaya çok müsait yerlerdir. 

 ÇÖP KUTULARI 

Kapı önündeki çöp kutularını ara sıra yıkamak iyi bir fikirdir. Kötü kokuların problem haline gelmesini önler. Boş çöp kutunuzun içine bir miktar sirke ve bulaşık deterjanı dökün. Eski bir bulaşık süngeri ile içine temizleyin. Daha sonra su ile durulayın. 

Fayans araları nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Fayans araları nasıl temizlenir?
Böceklerden kurtulmanın yolları

İLİŞKİLİ HABER

Böceklerden kurtulmanın yolları

BİR YORUM YAPIN 0