Mutfakta kullanılan püf noktalar

Pek çok kişi mutfakta hızlı ve pratik olmak ister. İşte sizlere hayatı kolaylaştıracak ve mutfağı eğlenceli hale getirecek birbirinden işe yarar püf noktaları...

Kadınların vakitlerini en çok geçirdikleri alanlardan biri mutfaktır. Peki, mutfakta daha hızlı ve pratik olmak ister misiniz? İşte hayatı kolaylaştıran püf noktaları...

Fırınınız 3 dakika en yüksek ayarda ısıtın 

Çoğu zaman fırında pişirilecek yemek için fırın önceden ısıtılır. Eğer bu süreyi en aza indirmek istiyorsanız yapmanız gereken çok basit. Fırınınızı 3-5 dakikalığına en yüksek sıcaklığa getirin ardından istediğiniz dereceye ayarlayın. Bu yöntem ön ısıtma süresini en azından yarı yarıya indirecektir.

Kullanımını kolaylaştırmak için streç filmlerinizi buzdolabında saklayın

Streç filmleri soğuk tutmak, her şeye yapışmasını engeller. Streç filmlerde kullanım kolaylığı sağlamak istiyorsanız, onları buzdolabında saklamanız gerekir. Bunun yanı sıra yemeğinizi veya herhangi bir şeyi sarmak istediğinizde, kasenin kenarlarını biraz ıslatmanız streç filmin sorunsuz bir şekilde yapışmasını sağlar.

Kaynayan tencerenin taşmaması için tahta kaşık kullanın

Bu yöntem yüzde yüz garanti sağlayacaktır. Eğer süt ya da su kaynatıyorsanız, tencerenin üzerine bir adet tahta kaşık koyun. 

Yemek tarifi kitabınız için askı kullanın

Askı sayesinde sayfaların karışmasını önleyebilirsiniz.

Limonun suyunu sıkmadan önce mikrodalgada 15 saniye ısıtın

Isıtmanın ardından limonu ikiye bölün ve artık meyve sıkacağına ihtiyacınız yok tek ihtiyacınız olan şey bir kaşık. Limonun içine sokun ve kolaylıkla suyunu çıkarın. 

Raptiye kullanarak yumurtanızı mükemmel bir şekilde kaynatabilirsiniz

İlk olarak, suyu biraz ısıtın. Yumurtalara raptiye takın ve yavaşça suya bırakın. Raptiye, yumurta içinde basınç uygular, bu da yumurta kabuklarının suda çatlamasını önler. 10 dakika pişirin ve ardından yumurtaları dışarı alın ve birkaç dakika soğuk suda bekletin.

Pişmiş patatesleri buz banyosunda soyun

Önce patateslerinizi kabuklarıyla pişirin. Pişirildikten sonra patatesleri tencereden alıp  3-5 dakika buz banyosunda tutun. Ardından kabuklar yavaşça kaymaya başlayacaktır. Elinizle hafifçe soymanız yeterli olacaktır.

Fotoğraf makinesi nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Fotoğraf makinesi nasıl temizlenir?
Torbalı elektirik süpürgesi mi yoksa torbasız mı

İLİŞKİLİ HABER

Torbalı elektirik süpürgesi mi yoksa torbasız mı
Pirincin iyisi nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Pirincin iyisi nasıl anlaşılır?

BİR YORUM YAPIN 0