Çamaşır makinesi nasıl kullanılır?

Çamaşırlarımızı dezenkfekte etmek için kullandığımız evlerin olmazsa olmaz eşyalarından biri çamaşır makineleridir. Peki, çamaşır makinesi nasıl kullanılır? İşte yalnız yaşayanlar ve daha önce hiç çamaşır makinesi kullanmamış olanlar için çamaşır makinesi kullanmanın yolları...

En işlevsel olmazsa olmaz beyaz eşyaların başında çamaşır makinesi gelir. Ancak bir çok kişiye çamaşır makinesi kullanımı karışık gelmektedir. Bizde sizler için çamaşır makinelerinin genel olarak nasıl kullanıklarını araştırdık. 

İlk öncelikle çamaşır makinesini kullanmadan önce giysilerinizi türlerine renklerine göre ayırın. 

Daha sonra kıyafetlerde bulunan metal parçaları çıkarın. Pantolonların ceplerinde bir şeyler olup olmadığına bakın. 

Bu işlemlerden sonra kıyafetleri çamaşır makinesinin içine yerleştirin. Genellikle çamaşır makinelerinin sol üst kısmında deterjanları koymanız için bir göz bulunur. Bu gözü açtığınızda karşınıza 3 bölüm çıkıyor. Bu bölümlerden ilkine toz deterjanı eklemelisiniz. Ortada bulunan kısma ise yumuşatıcıyı ekleyin ve bölmeyi kapatın. 

Makinenin derece kısmını ise yıkanacak kıyafetlerin türüne göre ayarlayın. Eğer pamuklu kıyafetleri yıkayacaksanız 40 derecede, daha hassas kıyafetleriniz varsa 30 derecede yıkamalısınız. Eğer ipek kıyafetlerinizi yıkayacaksanız makinenin program bölümünde bulunan özel yıkama programlarından birini seçmelisiniz. 

Renkli kıyafetleri yıkarken deterjan seçimine çok dikkat edilmesi gerekir. Piyasada renkliler için satılan pek çok deterjan çeşidi buluyor. Koyu renkli çamaşırları genellikle 40 derecede yıkamaya özen gösterin. Çünkü çok yüksek ısıda yıkanan renkli çamaşırların renkleri çok çabuk solabilir. 

Beyaz çamaşırlar için bu durum daha farklıdır. Beyaz çamaşırlarda lekeler daha fazla görüldüğü için yüksek derecelerde yıkanması gerekir. Beyazlar için en ideal yıkama ısısı 60 derecedir. 

Cep telefonu temizliği nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Cep telefonu temizliği nasıl yapılır?
Deri koltuk nasıl temizlenir? Lekeleri çıkarmak için...

İLİŞKİLİ HABER

Deri koltuk nasıl temizlenir? Lekeleri çıkarmak için...
Dekorasyonda Kızılderili trendi

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonda Kızılderili trendi

BİR YORUM YAPIN 0