Kireçlenen çaydanlık nasıl eski haline getirilir?

Kahvaltılardan akşam yemekleri sonrası içilen çaylara kadar gün içerisinde çok sık kullanılan çaydanlıklar, zamanla kireç tutarlar. Bu nedenle sık sık temizlenmesi gereken çaydanlıkların en doğru şekilde dezenfekte edilme şeklini sizler için araştırdık.

Musluklardan akan suların klorlu olması ya da çaydanlık temizliğine gereken önemin verilmemesi sebebi ile çaydanlıklar kireçlenerek kullanılmaz hale gelir. Eğer çaydanlığınızı uzun yıllar kullanarak ve yeni gibi kalması istiyorsanız bu öneriyi uygulayabilirsiniz. 

BİRİNCİ YÖNTEM 

Çaydanlığınızın içine bir miktar su koyun. Daha sonra bu suyun içine 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Çaydanlığı bu şekilde ocağın üzerine alarak kaynatın. Bu işlem sayesinde çaydanlığınızda bulunan kireçler yok olacak ve çaydanlığınız yeni gibi olacaktır. 

İKİNCİ YÖNTEM 

Eğer sirke kullanmak istemezseniz bu işlemi limon tuzu kullanarak da yapabilirsiniz. Yine çaydanlığın içine bir miktar su koyun ve içine limon tuzunu ekleyin. Daha sonra çaydanlığı ocağın üzerine alın ve suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra suyu dökerek çaydanlığın içini bulaşık deterjanı ve bulaşık süngeri ile temizleyin. 

Limon tuzunu çaydanlığın dış yüzeyini temizlemek içinde kullanabilirsiniz. 

 

Gelin tacı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Gelin tacı nasıl yapılır?
Evde kurabiye kesme aparatı yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Evde kurabiye kesme aparatı yapımı

BİR YORUM YAPIN 0