Ankastre ocak en kolay ve titiz bir şekilde nasıl temizlenir?

Şık görünümü ile mutfakların vazgeçilmez parçası olan ankastre eşyalar oldukça hassas bir bakım isterler. Rahatlıkla çizilen ankastre ocak, fırın, davlumbaz gibi ürünlerin dokularına uygun bezlerle çizmeden temizlenmesi gerekir. Peki, ankastre ocak nasıl temizlenir? İşte, ankastre mutfak gereçlerini temizlemenin püf noktası...

Hassas yüzeylere sahip olan ankastre ocakların temizliği için özellikle mikrofiber dokulu mutfak bezlerinin kullanılması önerilir. Bunun yanında yüzeylere uygun olan temizlik aletleri ile bulaşık süngerinin kesinlikle yumuşak tarafı ile temizlenmelidir. Üzerinde su lekesi bırakmaya hazır olan ankastreleri temizledikten sonra mutlaka kurulamak gerekir. Peki, bazı noktalara dikkat edildiği takdirde deforme olmadan tertemiz olacak ankastre ocaklar nasıl temizlenir? İşte, ankaster ocak, fırın ve davlumbaz temizliğinin püf noktaları...

Ankaster Ocak Nasıl Temizlenir? 

Ankastre ürünleri temizlemeden önce, mutlaka kullanma ve bakım talimatlarına dikkat etmeniz gerekir. Aksi takdirde istenmeyen durumlarla karlılaşır ve maddi zarara uğrayabilirsiniz.

* Ankastre ocağınızı temizlerken ocağınızın yüzeyine uygun temizlik malzemesini kullanmanız önerilir. Bu sayede hem temizlenecek hem de parlaklığını kaybetmeyecektir.

* Ankastre ocak, fırın ve davlumbazı temizlerken çamaşır suyu, cif, bulaşık deterjanı ürünlerini kesinlikle kullanmayın. Bu malzemeler ürünün aşınarak deforme olmasına ve matlaşmasına neden olur.

* Bakım ürünlerinin krem halinde olanlarını değil, sıvı ve püskürtme şeklinde uygulananlarını tercih edin. Lekeli yüzeye püskürttükten sonra mikrofiber bezle silin ve yine mikrofiber bezle durulayın.

* Temizlikte bulaşık süngerinin yumuşak kısmını kullanın. Diğer taraf ocağı çizik içinde bırakacaktır. 

* Yemek yaparken ocağa dökülen lekeleri vakit geçirmeden nemli bir bezle silmeniz lekenin kalıntı haline gelmesini engelleyecektir.

* Ocak ev davlumbazın parlaklığını kaybetmek istemiyorsanız bebe yağı ve muadili ürünleri kullanabilirsiniz.

Dar gelen kot pantolon nasıl bollaştırılır?

İLİŞKİLİ HABER

Dar gelen kot pantolon nasıl bollaştırılır?

BİR YORUM YAPIN 1

necati 4 yıl önce

sen şimdi nasıl temizleneceğini anlatın mı

Toplam 22 beğeni