En iyi et pişirme yöntemi

Sağlıklı beslenme ve lezzet açısından sofraların vazgeçilmezi olan eti en iyi nasıl pişirmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte sizlere eti en iyi pişirmenin yolları...

Sofralarınıza lokum gibi pişmiş, kokusu ve lezzetli ile baş döndüren et yemekleri koymak isterseniz bu pişirme yöntemlerini uygulamayı ihmal etmeyin. 

Eğer iyi bir et pişirmek istiyorsanız ilk önce yapmanız gereken doğru eti seçmektir. Seçtiğiniz et sinirsiz olmalı ve mümkünse genç bir hayvanın eti olmalı. Bunların dışında her et türünün farklı bir pişirme tekniği vardır. Sizler için hangi etin nasıl pişirilmesi gerektiğini araştırdık. 

HAŞLAMA ET NASIL PİŞİRİLİR

İlk önce etler yağsız tavada kavrulur. Daha sonra düdüklü tencerenin içinde haşlanır. Düdüklünün içine sebze ve patatesler atılır ve içine bir miktar daha su ekleyerek pişirilir. Pişen etlerin üzerine az miktarda limon sıkılarak servis edilir. 

KONTRFİLE ET NASIL PİŞİRİLİR

Kontrfile et diğer et çeşitlerine göre daha sert bir yapıda olduğu için olabildiğince ince kesilmesi gerekir. Bunun dışından kontrfile et, yağ, süt ve yoğurttan oluşan bir karışım ile marine edilmeli ve bu marine içinde bir gece boyunca bekletilmelidir. Kontrfile et, bu işlemler uygulanmadan önce dövülmelidir. 

BONFİLE NASIL PİŞİRİLİR

Bonfile eti, ince bir et çeşidi olduğu için çok fazla zahmete girmeden kolaylıkla pişirilebilir. Bonfile eti, pişirmek için ilk önce zeytinyağı ile yağlayın. Daha sonra tuzlayarak ister ızgara ister fırında pişirin. 

PİRZOLA NASIL PİŞİRİLİR

Pirzola, genellikle tavada kızartılarak pişirilen bir et çeşididir. Pirzolanın yumuşak olması için zeytinyağında pişirilmesi gerekir. 

ANTRİKOT NASIL PİŞİRİLİR

Tuz, karabiber, süt ve zeytinyağı ile bir marine hazırlayın. Daha sonra bu marinenin içine etleri koyarak bir gece bekletin. Bu marine sayesinde etleriniz yumuşak ve lezzetli olacaktır. 

BİFTEK NASIL PİŞİRİLİR

Biftekte kolay pişirilen etlerin başında gelir. Bifteği pişirmek için zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyin ve 15 dakika bifteği bu şekilde bekletin. Daha sonra etinizi istediğiniz şekilde pişirin. 

Deri koltuk döşemesi nasıl değiştirilir?

İLİŞKİLİ HABER

Deri koltuk döşemesi nasıl değiştirilir?
Dondurma çubukları ile meyve kasası yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Dondurma çubukları ile meyve kasası yapımı
İlginç küvet modelleri

İLİŞKİLİ HABER

İlginç küvet modelleri

BİR YORUM YAPIN 0