Parkelerde oluşan çiziklerden kurtulmanın yolları

Uzun uğraşlar sonucu evinizin dekorunu tamamlamak için seçtiğiniz parkeleriniz çizildi mi? Eğer böyle bir durumla karşılaştıysanız sakın panik yapmayın. Size vereceğimiz tavsiyelerle çizilen parkeleri eski haline çevirebilirsiniz.

Evde bulunan eşyaları,halıyı hatta duvarları tamamlayan en önemli eşyalardan biri, parkelerdir. Ancak parkeler çizildiklerinde kötü bir görünüme sebep olarak ev dekorasyonundaki ahengi adeta yok ederler. Bizde sizler için parke çeşitlerinin çizildiklerinde hangi yöntemler eski hallerine getirilebileceklerini derledik. 

AHŞAP PARKE 

ilk önce parkenin üzerini temiz ve ıslak bir bezle silin. Daha sonra hırdavatçılardan temin edebileceğiniz tahta onarma kalemi edinin. Bu kalemle parkelerin çizik olan kısımlarını boyayarak çiziklerin kötü görünümünden kurtulabilirsiniz. 

LAMİNANT PARKE 

Laminant parkeleri onarmak için balmumu kullanabilirsiniz. Bunun için zemini temizleyin ve balmumu ile çizilen bölgeyi doldurun. Bu işlemin ardından 24 saat boyunca kurumaya bırakın. Laminant parkenizin üzerinde bulunan çizikler yok olacaktır. 

GRANİT PARKE 

Granit parke, diğer parke çeşitlerine göre tamir edilmesi daha zordur. Granit parkelerin tamiri için parlatma macunu kullanmanız gerekir. Parkenin üzerini temizleyin ve parlatma macunu üzerinden yazan kullanma talimatlarına göre uygulayın.

Halıfleks mi daha iyi yoksa parke mi?

İLİŞKİLİ HABER

Halıfleks mi daha iyi yoksa parke mi?
En kullanışlı mangal modelleri

İLİŞKİLİ HABER

En kullanışlı mangal modelleri
Tıraş makinesi temizliği ve bakımı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Tıraş makinesi temizliği ve bakımı nasıl yapılır?
Tart tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Tart tarifi

BİR YORUM YAPIN 2

Tecrübe 3 yıl önce

Para kazanmanın zor olduğu bir ülkede insanlar sırf geçim uğruna (meslek sırrı diyerek ) her hangi bir insanın yapabileceklerini paylaşmıyorlar. Kişisel bilgim eksantrik devir ayarlı titreşim zımpara ile Laçiner parke zımparalanır. Dolgu verdiği ve cila sürülerek yeni gibi görünüm saplanır. LAMİNE için. Ah bu ustalar ah. Pire oldu Deve. Hayırlı rızıklar

Kurt 5 yıl önce

Sadece gündeme gelebilmek için yazılan bit yazı bir usta olarak hic katılmıyorum bir ornek laminantin üzerine mum cilasi tutarmi olmaz alt kimyasal film iki ağacı lamineyi vida çizmiş veya birşey ezmis bunun rutusubukadar bir kalemle yazilan yazikadar kadar kolay değil bu iş bu tür yazılara vatandaş olarak aldanipta evinizi berbat etmeyin bir bilen ustaya bırakın daygilar

Toplam 3 beğeni