Evcil hayvan olan evlerde halı bakımı ve temizliği

Evinizde evcil hayvan besliyorsanız muhtemelen tüyleri ile başa çıkmak biraz zor olabilir. Biz de sizler için tüyleri kolay temizlemenin pratik yollarını araştırdık.

Evlerimizin minik üyeleri ne kadar temiz olurlarsa olsunlar tüy dökerler. Evin diğer sakinlerinin sağlığı açısından dökülen tüylerin temizliğine dikkat edilmesi gerekiyor.

Halı bakımı

Halı temizliği ve bakımı için klasik yöntemlerden ziyade pratik yöntemler de kullanabilirsiniz.

Yapışkanlı rulo

Tüyleri toplamak için özel olarak üretilmiş yapışkan ruloları kıyafetlerde, koltuk döşemelerinde ve mobilyalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Koli bandı

Yapışkanlı rulolarda olduğu gibi tüy toplama işlevi görebilir. Koli bandının yapışkanlı tarafı ne kadar kuvvetli ise çözüme ulaşmanız o kadar kolay olur.

Lastik eldiven ve su

Lastik eldivenleri su ile birlikte kullandığınızda tüyleri toplamak için yardımcı öğedir. Özellikle yapışan tüyler için etkili bir çözüm yolu olan lastik eldiven ve suyu koltuk döşemelerinin aralarında, kıyafetlerde ve halılarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Fırça

Halı ve kilim gibi zeminlerin kedi, köpek tüylerini kolay tutmasından dolayı fırça kullanmanız etkili çözümlerden biri olacaktır. İleri, geri olarak yapacağınız fırça darbeleri ile halıya yapışan kedi ve köpek tüylerini rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Halı üzerinde su ve yumuşatıcı sprey kullanılarak yapacağınız temizlik tüylerin tekrar halıya yapışmasını engelleyecektir.

BİR YORUM YAPIN 0