Halı temizlemenin püf noktaları

Halılar kirlendiğinde ya da üstlerine bir şeyler döküldüğünde temizlemesi hem zordur hem de oldukça uzun sürer. Halılarınızı size vereceğimiz tavsiyelerle kolaylıkla temizleyebilirsiniz. İşte o yöntemler...

Evlerde en çok kirlenen ve sık sık temizlenmesi gereken eşyalardan biri halılardır. Peki, halılarınızı kolay yöntemlerle temizleyerek zamandan kazanmak ister misiniz? Eğer cevabınız evetse bu yöntemleri uygulayabilirsiniz. 

Pazar sabahı içtiğiniz kahveyi halınızı döktüyseniz sakın panik yapmayın. Çok kolay bir yöntemle haklıdaki kahve lekesini çıkarabilirsiniz. Bir kabın içinde cam temizleme spreyini ve suyu karıştırın. Karışımı lekenin üzerine sürün ve ovalayın. Leke kolaylıkla çıkacaktır. 

Evinde hayvan besleyenlerin en büyük problemlerinden biri evcil hayvanların tüylerinin halıya yapışmasıdır. Halıdan bu kılları çıkarmak için plastik bir çekçek kullanın. Bu şekilde tüyleri büyük oradan toplamış olursunuz. 

Eğer halınızın bir ucu mobilyaların altında kalırsa tüyleri tabanına yapışır ve kötü bir görünüme neden olur. Bunun için yapmanız gereken çok basit. Halının yapışan bölgesine buz koyun ve daha sonra fırçalayın. Halının tüyleri eski haline gelecektir. 

Halınızda oluşan her  çeşit leke için karbonat, beyaz sirke ve karbonatı karıştırın. Bu karışımla halıda oluşan lekeleri kolaylıkla temizleyebilirsiniz. 

Bilinmesi gereken 3 sağlıklı pişirme yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Bilinmesi gereken 3 sağlıklı pişirme yöntemi
Bıçaktan pas lekesi nasıl çıkarılır?

İLİŞKİLİ HABER

Bıçaktan pas lekesi nasıl çıkarılır?

BİR YORUM YAPIN 0