Tuzlu yemeği kurtarmanın püf noktaları nelerdir?

Yemekteki tuz oranını ayarlamakta zorlanılan zamanlar olabiliyor, Tariflere bakarak yaptığımız bir çok yemek tadına bakıldığında tuzlu olduğu sonradan fark ediliyor. İşte, "Yasemin.com" ekibi olarak yemekte çok fazla kullanılan tuzu kurtarmanın yollarını sizlerle paylaşıyoruz.

Yemeğin tuzu oldukça önemli bir ayrıntıdır. Yemek tuzsuz olduğu zaman tuz dökerek bu eksikliği telafi etmek oldukça kolay bir yöntemdir. Ancak yemek tuzlu olduğunda  genelde yemeğin sonu çöpe atılmak olur. "Yasemin.com" ekibi olarak yemekte çok fazla kullanılan tuzu kurtarmanın yollarını paylaştık.

İşte, yemekte çok fazla kullanılan tuzu kurtarmanın yolları...

- Mide rahatsızlıkları ile alakalı her şifayı bulduğumuz haşlanmış patates, bu sorunu da çözüyor. Çok tuzlu sulu bir yemek yaptıysanız içine haşlanmış patates koyunuz. Tuzunu içine çekecektir.

- Zeytinyağlı tuzu fazla olan yemeklerin çözümüne kesme şeker yetişiyor. Eğer oldukça tuzlu bir zeytinyağlı yemek yaptıysanız dengelemek için aynı oranda kesme şeker ilave ediniz.

- Aşırı tuzlu çorba için diğer bir yöntem ise çorbanın içine yemeğin tadını kaçırmayacak oranda süt dökmektir.

- Her derde deva sirkeler de bu probleme çözüm oluyor. Yemeğe bir kaç miktar elma sirkesi damlatırsanız yemeğinizin tuz oranını ayarlayacaktır.

- Sulu yemeğinizin sebze ve etlerini süzgeçten geçiriniz. Tuzsuz domates sosu hazırlayınız daha sonra malzemeleriniz ile tuz ilavesiz sulu yemeğinizi yeniden yapınız.

- Kurtarıcı limondan 3 veya 4 damla yemeğinize sıkarsanız tuz şikayetinizi gidereceğini göreceksiniz

Yağı fazla olan yemekler nasıl kurtarılır?

İLİŞKİLİ HABER

Yağı fazla olan yemekler nasıl kurtarılır?
2018-19 üç boyutlu duvar kaplama dekorasyonları

İLİŞKİLİ HABER

2018-19 üç boyutlu duvar kaplama dekorasyonları
Kek kabartmanın en kolay yöntemleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Kek kabartmanın en kolay yöntemleri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0