Sahte altın nasıl anlaşılır?

Altının sahte olduğunu anlamak, kullanıcı açısından kolay değildir. Sadece tecrübeli kuyumcular tespit edebilir. "Yasemin.com" ekibi olarak sahte altının nasıl anlaşıldığı ile alakalı püf noktaları sizlerle paylaşıyoruz.

Gerçek altının özgül ağırlığı yüksek olduğu için, sahte takılan altınlara daha ağırdır. Örneğin; 22 ayar altının sesi tok çıkarken, sahte altınların sesi oldukça tizdir. "Yasemin.com" ekibi olarak  sahte altının nasıl anlaşıldığı ile alakalı püf noktaları sizler için araştırdık.

İşte, sahte altının nasıl anlaşıldığı ile alakalı püf noktalar...

- Altın manyetik bir madde olmadığından mıknatıs tuttuğunuzda yapışmayacaktır. Eğer mıknatıs tarafından çekiliyorsa, altının sahte olduğuna işarettir.

- Altının değerini ölçerek sahte olup olmadığını anlayabilirsiniz. Gerçek altın belli bir ağırlığa sahipken sahte altın oldukça hafiftir.

- Altının derecesini belirtmek amaçlı altın satan şirketler genelde takının üzerine damga vururlar. Eğer takının üzerinde herhangi bir damga yok ise altının sahte olma olasılığı yüksektir.

- Yeşil renkli altın, kendine has bir renk özelliğine sahiptir. Bakır ve pirinç renginde böyle bir özellikten söz edilemez.

- Gerçek olan altını hiçbir zaman makul bir fiyata satın alamazsınız. Eğer kampanyadan söz ediliyor veya oldukça uygun fiyata satılıyorsa sahte olduğunu gösterebilir.

İstanbul'da en lezzetli çikolatalı cafeler

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da en lezzetli çikolatalı cafeler
Bulaşık deterjanının farklı kullanım alanları

İLİŞKİLİ HABER

Bulaşık deterjanının farklı kullanım alanları

BİR YORUM YAPIN 0