Pas lekeleri nasıl temizlenir?

Pas lekeleri oldukça inatçı lekelerdir. Giysilerde, mutfak ve banyo gibi yerlerde pas lekesi ile oldukça fazla karşı karşıya kalmaktayız. Bu durumda "Yasemin.com" ekibi olarak yapmanız gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz

Pas lekelerini çıkarmak beyaz giysiler ve beyaz eşyalarda oldukça özen ister. "Yasemin.com" ekibi olarak pas lekeleri için yapmanız gereken püf noktaları sizinle paylaşıyoruz.

İşte, pas lekeleri için yapmanız gereken püf noktalar...

- Kıyafetlerinizin üzerindeki pas lekesini kesinlikle ovmayınız. Pas lekelerini ovmak, lekenin gitmesi aksine kumaşa daha çok yer etmesine neden olmaktadır. Yarıya kesilmiş limon kabuğunu pas lekesinin üzerinde gezdiriniz. Ve durulamadan önce 5 dakika kadar bekletiniz.

- Banyo ve mutfaktaki lekeli bölgeler için bol miktarda limon suyuna bulayınız. Lekeyi çekmesi için biraz bekletmeniz gerekebilir. Bekletme sırasında üzerine biraz tuz serpebilirsiniz. Limon ve tuz miktarının eşit miktarda olmasına özen gösteriniz.

- Tüpteki, ocaktaki ve tenceredeki pas lekeleri için beyaz sirke kullanınız. Pas lekesinin üzerine örtecek kadar dökünüz. 5 dakika veya daha fazla bekletiniz. Daha sonra temiz bir bezle siliniz.

- Eğer giysilerinizi direkt güneş ışınlarını gören bir yere bırakırsanız pas lekesinin zamanla solduğunu göreceksiniz.

Not: Pas lekesi geçirme özelliği olan deterjanları ev işlerinde veya kıyafetlerinizde kullanabilirsiniz.

Sıvı ve katı sabunun kullanımı arasındaki fark

İLİŞKİLİ HABER

Sıvı ve katı sabunun kullanımı arasındaki fark
Parfüm lekesi kıyafetlerin üzerinden nasıl çıkar?

İLİŞKİLİ HABER

Parfüm lekesi kıyafetlerin üzerinden nasıl çıkar?
2018-19 Dağ evi dekorasyonları

İLİŞKİLİ HABER

2018-19 Dağ evi dekorasyonları

BİR YORUM YAPIN 0