Beyaz eşyaların ömrü nasıl uzatılır?

Evde kullanılan beyaz eşyaların ömrü sanıldığından daha kısa olabilir ancak düzgün kullanıldığı müddetçe ömrünü uzatmanız için "Yasemin.com"olarak beyaz eşyaların ömrünü nasıl uzatacağınızı sizlerle paylaşıyoruz.

Beyaz eşyalar elektrik ile çalıştığından güçlü akımlar sayesinde bozulmalara karşı dayanaklılığını korumakta güçlük çekebilir. "Yasemin.com" olarak beyaz eşyaların ömrünü nasıl uzatacağınızı sizin için derledik.

İşte, beyaz eşyaların ömrünü uzatmak için yapılması gerekenler...

- Elektrikli süpürgeyi belli bir sürelik kullanımdan sonra filtrelerini siliniz. Borusunu ya da sapını tıkayan bir engel olmadığına özen gösteriniz. Torbanın dolu olmamasına dikkat ediniz.  Deliği tıkayacak her hangi malzemelerden uzak tutunuz. Bu sayede uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

- Çamaşır makinesinin engebeli bir yüzey olmamasına dikkat ediniz. Çamaşırları yıkadıktan sonra kapağı açık bırakmanız, makinenin hava alması ve nemden uzak tutmanız için fayda sağlar. Yeterli miktarda deterjan kullanmaya dikkat ediniz ve haddinden fazla eşya koymayınız. Sivri objeler makinenin iç kısımlara zarar vereceğinden çamaşırlarınızın ceplerini yıkamadan önce kontrol ederseniz makinenizin ömrünü uzatabilirsiniz.

- Kurutma makinesinin fanını yılda bir yetkili servis çağırarak temizletiniz. Ön panel ve kurutma makinesinin iç kısmını da kontrol etmeye özen gösteriniz. Düzenli temizleme ile makinenizin ömrünü uzatabilirsiniz.

- Bulaşık makinesinin alt kısmında bölmesinde filtreleri kontrol ediniz. Bu bölme ile bulaşık makinesinin suyu tahliye edip etmediğinden emin olunuz. Burayı tıkayan herhangi bir şey olup olmadığına dikkat ediniz.

Fırını kullandıktan sonra temizlik yapmayı unutmayınız. Fırın kağıdını kullanmaya özen gösteriniz. Özellikle set üstü ocak kısmında biriken kirleri mutlaka temizleyiniz gazın rahat akışında fayda sağlamaktadır. Fırının içindeki kirleri temizlemeye özen gösteriniz duman çıkma ihtimaline karşı dikkat ediniz. (patlayıcı özellik gösterebilir)

- Buzdolabının altında kompresör ızgaralarını yılda bir kez elektrik süpürgesi yardımıyla temizleyiniz. Düzenli olarak buzdolabının kapak lastiklerinin hava sızdırıp sızdırmadığına emin olmanızla beraber motorun çok ısınmasına ve enerji harcamasına da engel olabilirsiniz. Ayrıca buzdolabının kapağının çok fazla açık kalmaması buzdolabının ömrünü uzatacak bir diğer yöntem olabilir.

Cam vazo ev dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Cam vazo ev dekorasyon önerileri
Günlük yaşamınızı kolaylaştıracak 15 pratik öneri

İLİŞKİLİ HABER

Günlük yaşamınızı kolaylaştıracak 15 pratik öneri

BİR YORUM YAPIN 0