Pratik havlu kenarı modeli yapımı

Gelenek ve göreneklerimize ve bu günümüze kadar dayanan havlu kenarı modelleri hala daha geçerliliğini koruyor. "Yasemin.com" olarak pratik havlu kenarı modeli yapımını sizlere sunuyoruz. İşte pratik havlu kenarı modeli yapımı...

Geleneklerimizin vazgeçilmezi çeyiz hazırlığı sürecinde önemli bir yere sahip olan havlu kenarı modellerini ve yapımı hakkındaki püf noktalarını "Yasemin.com" editörleri olarak sizler için hazırladık.

İşte, pratik havlu kenarı modeli yapımı....

- Havlu kenar örneğini, kenar şeridi haricinde 3 sıradan oluşturunuz. Her bir sırayı pimpirik oyası şeklinde örünüz.

İki renk oya ipi seçerseniz havlu kenarı daha şık gözükecektir.  Üzeri pimpirik olan oyaları zincirlerle birbirlerine bağlayınız. Kenar şeridi yapımına 30 zincir ile başlayınız ve zincirler ile yuvalar oluşturunuz.

- Kenar şeridinin üzerindeki oya motifleri köprü şeklinde olmalıdır. Bu şekli elde etmek için kendinize bir sayı belirleyiniz ve belli sayıda zincir çekerek birkaç yuva atlayıp kapatınız. Tüm sırayı aynı şekilde zincirli köprülerden oluşturunuz.

Bir diğer sıra içinse ikili parmaklık ve pimpirikler oyası örünüz. Ancak üzeri pimpirikli motifler örerken birer yuva atlayınız. Üst sıradaki motifleri ise bir alt sıradaki pimpirik oyasına batırarak oluşturarak havlu kenarı modelinizin yapımını tamamlamış olacaksınız.

İşte, Pratik havlu kenarı modelleri...

Damlayan musluk nasıl tamir edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Damlayan musluk nasıl tamir edilir?
Haroşa şalı yapımı ve modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Haroşa şalı yapımı ve modelleri

BİR YORUM YAPIN 0