Kot pantolondan çanta yapımı

Büyük beden gelen veya eskiyen kotları atmak yerine onları çanta haline getirebileceğiniz pratik yöntemleri "Yasemin.com" olarak kot pantolondan çanta yapımı sizlere sunuyoruz.

Kullanılmayan kotları atmak yerine ufak dokunuşlarla onlardan harika çantalar tasarlayabilirsiniz. "Yasemin.com" olarak sizlere sunuyoruz.

İşte, kot pantolondan çanta yapımı...

MALZEMELER

Kullanılmayan kot
Makas
Yorgan iğnesi
Yorgan ipi ( çanta içerisine konan her türlü ağır malzemeye dayanır)
Kurdela
Takmalı çanta kulpu veya kemer (renk isteğinize göre)
Dilediğiniz renkte fermuar

YAPILIŞI

- Kotu basen ile ağ kısmının olduğu yerden kesiniz. (kotun bacakları olmayacak şekilde ama içe kıvırmalık pay bırakınız)

- Kotu kesik olan yerden içe doğru kıvırınız. (eşit kıvırma payı olmasına dikkat ediniz aksi halde dikiş sonra buruşma olabilir)

- Yorgan ipini yorgan iğnesinden geçiriniz ve ipin göstermeyecek şekilde içe kıvırdığınız yere dikiş yapınız. ( yorgan ipi kullanmak istemiyorsanız kotun renginde bir ip ile de dikiş yapabilirsiniz ancak sağlam olması için 3 kez üzerinden geçmelisiniz)

- Kotun bacağından arta kalan parçalar ile de dilediğiniz ebatta çanta kulpu kesip kotun orta merkezine çanta kulpları dikebilirsiniz.

- Alt dikişi biten kotun kenarlarından veya tam orta merkezinden delik açınız. Deliklerin kenarlarını dikiniz.( genişlememesi ve sağlam durması için) Delik yerlerinden çanta kulpu çengelini takarak çantanızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

- Kemer ile kulp yapmak için ise karşılıklı orantılı şekilde dikim yaparak çanta kulpu sağlayabilirsiniz.

Pratik bilgi: Çantanızın ağzını açık kullanmak istemiyorsanız dilediğiniz renkte, çantanın ebatına uygun bir fermuar dikebilirsiniz. Şık görünümlü bir kurdelayı kotun kemer yerlerinden geçirerek çanta süsü olarak kullanabilirsiniz.

Çamaşır makinesi nasıl sabitlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Çamaşır makinesi nasıl sabitlenir?
Haroşa şalı yapımı ve modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Haroşa şalı yapımı ve modelleri

BİR YORUM YAPIN 0