Selanik örgü modeli nasıl yapılır? En kolay Selanik örgü kazak yapımı...

Meşhur bir örgü modeli olan Selanik örgüsü, oldukça eski bir geleneğe dayanıyor. Selanik ve haroşa örgü teknikleri oldukça basit ve herkesin yapabileceği örgü teknikleridir. Günümüze kadar aynı ilmek kültürü ile taşınan selanik örgüsünü el emekçileri tarafından sizlerin ilgisine sunuyoruz. Peki en kolay selanik örgü modeli nasıl yapılır? Bu renkli kazak ile kolayca selanik örgü yapımı...

Özellikle kış mevsiminde çok kolay hastalanabilen kişiler için el örgüsü kazaklar soğuk havalara karşı çok kullanışlı oluyor. Selanik örgü tekniği şiş ile yapılan basit oldukça basit teknikler arsında yer alıyor.  Selanik örgüsü ile kazak dışında bebek battaniyesi, bebek yeleği ve bebek kazağı yapabilirsiniz. Selanik örgümüze başlarken atacağınız ilmekleri sayarak başlamak kazağın ebatlarını daha garanti yapmanızı sağlar. Bu şekilde Selanik örgüsünü ilerleterek modeli yapabilirsiniz. Her yaştan bayanın hayranı olduğu Selanik örgüsünün ilmek ilmek ruha işlendiği favori örgü modelleri ile "Yasemin.com" olarak dikkat çeken yapımını ve modellerini sizler için paylaştık. Aşağıdaki videodan Selanik tekniğini detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

Selanik örgü kazak modeli yapımı

Selanik örgü kazak modeli yapımı

MEŞHUR SELANİK ÖRGÜ YAPILIŞI

MALZEMELER

Şiş
Yün ip

YAPILIŞI:

- Örgüye başlarken ilk sıra için; 1 kenar ilmek, 1 düz, 1 ters, 1 düz halde devam ediniz ve sıranın sonunda 1 kenar ilmek atınız.

En güzel bebek örgü şapka nasıl yapılır? En şık ve kolay 2023 örgü bere modelleriİLİŞKİLİ HABEREn güzel bebek örgü şapka nasıl yapılır? En şık ve kolay 2023 örgü bere modelleri

- İkinci sıra için; 1 kenar ilmek,1 ters,1 düz örmeden önce alınız ve şişe bir dolama yöntemini uygulayınız. Sonra 1 ters şekilde devam ediniz. Sonunda ise tekrar 1 ilmek atınız.

- Üçüncü sıra için ise; 1 kenar ilmek,1 düz örmeden atınız ve şişin üzerine dolama yöntemini uygulayınız. Bir önceki sırada örmeden attığınız ilmekleri dolama yaparak ters bir şekilde örünüz. 1 düz örmeden ise şişin üzerine dolama yaparak ve örmeye devam ediniz Sonuna diğer sıralarda olduğu gibi bu sırada da 1 kenar ilmek atınız.

Püf noktası: İşin özünde ilk sıra için izlediğiniz örme yöntemini diğer sıraya geçtiğinizde ilk sıranın tam tersi ördüğünüz taktirde iki sıranız normal bir sıra ile eşitlenmiş olacaktır.

 

SELANİK ÖRGÜ MODELLERİ

 SELANİK ÖRGÜ VİDEOLU ANLATIMI

Kış bahçesi dekorasyonu nasıl yapılır? 2023-2024 Kış bahçesi dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Kış bahçesi dekorasyonu nasıl yapılır? 2023-2024 Kış bahçesi dekorasyon önerileri

BİR YORUM YAPIN 0