Kış detoksu yapmanın püf noktaları

Kışın yediğimiz yiyeceklere çok fazla dikkat edemeyebiliyoruz. Özellikle yazın daha çok terlememiz nedeniyle daha çok kilo kaybı yaşarken kışın vücudunuz hareketsiz kaldığı için bazı vitaminlerden yoksun olabilir. "Yasemin.com" olarak kış detoksu yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Kış ayında tüketilen bol vitaminli yeşil sebzeler ile yapılan detoks kürleri insan sağlığını olumlu yönde etkiliyor. Kış aylarında hastalığına karşı hızlı mücadele edebilmek ve dış etkenlere karşı dirençli olabilmek için sizlere özel kış detoksu yapmanın püf noktalarını sunuyoruz.

Peki, kış detoksu yapmanın püf noktaları nelerdir?

MALZEMELER

Yarım salatalık
1 tane limon
Bir kaç tutam nane
Avokado
Maydanoz veya maydanoz sapı
Brokoli (bir adet)

YAPILIŞI

Salatalık, limon, nane, avokado, brokoli ve sakladığınız maydanoz sapını iyice yıkayınız. Su dolu bir kaba ilave ediniz ve karıştırınız. Bir gece buzdolabında saklayınız. İçindeki sebzelerin yerine yenilerini değiştirmeden içiniz. Bir hafta sadece su ilave ederek içmeye devam edebilirsiniz.

Püf Noktaları: Sebzelerin taze olmasına dikkat ediniz. Taze olmayan sebze ve limon malzemesinden detoks yapıldığında çok fayda sağlanmadığı görülmektedir.

Yeşil limonun faydaları nelerdir? Yattığınız yere limon kabuğu koyarsanız...

İLİŞKİLİ HABER

Yeşil limonun faydaları nelerdir? Yattığınız yere limon kabuğu koyarsanız...
Araba camlarının buzlanması nasıl önlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Araba camlarının buzlanması nasıl önlenir?

BİR YORUM YAPIN 0