Kombinin su damlatmasına karşı alınacak yöntemler

Merkezi sistem olmayan bazı evlerde kombi ile ısınma sağlanır. Son zamanlarda revaçta olan kombi sistemi kullanımı bir çok evde yaygınlaşmaya başladı. Kombi sisteminde yaşanan en çok problem ise su akıtmasıdır. Peki, kombi su akıtmaya başladığında nasıl bir yol izlenmelidir? İçeriği haberimizin detaylarında...

Kombi sistemi doğalgaz yoluyla kullanılan bir ısınma sistemidir. Su ve kalorifer ısıtma yöntemi ile bir çok evde kullanılan temel ihtiyaç haline dönüşmüştür. Kombi ayarlarını bilmek bakımı konusunda bilgi sahibi olmak kadar önemlidir. Bunun için kullanım talimatlarını okumanın yanı sıra kombi hakkında tesisatçılardan da bilgi edinmek gerekebilir. Kombide süre gelen ana problemlerden bir tanesi su damlatması olarak tespit edilmiştir. Kombi su damlattığı zaman hangi yollar izlenmelidir? Tüm bilmeniz gerekenler sayfamızın içeriği detaylarında...

Kombinin su damlatmasında uygulanan yöntemler:

- Kombiye gelen borunun checkvalf ve filtre kısmını kontrol ediniz. Bu kısımdan kaynaklanan problemden dolayı su sızıntısı gerçekleşiyor olabilir.

Kombinin sabit basınç ayarı 1,5 olmalıdır. Depoda yetersiz su olması nedeniyle kombi su akıtıyor olabilir. Su vanası kolunu hafifçe çevirerek yeterli miktarda su almasını sağlayınız. (Su ibaresindeki kırmızı ışığın aralıklı olarak yanıp sönmesinden anlayabilirsiniz)

- Kombi deposunda fazla su olması nedeniyle su akıtıyor olabilir. Su borusu kısmından vanayı çevirerek fazla suyun dışarı çıkmasını sağlayınız. Suyu boşaltırken etrafın pislenmemesi için kombinin altına kova koyunuz.

- Tüm işlemlerinize rağmen su akıtma problemi devam ediyorsa kombi tesisatçısı çağırarak bu arızanın onarılmasını sağlayabilirsiniz.

Evde nasıl tasarruf yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde nasıl tasarruf yapılır?
Kaliteli yoğurt nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kaliteli yoğurt nasıl anlaşılır?
Dekorasyonda kış renkleri

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonda kış renkleri

BİR YORUM YAPIN 0