Yasemin çiçeği reçeli yapmanın püf noktaları

Reçel, vücuda oldukça faydalı bir gıda kaynağıdır. Sofralarımızda özellikle kahvaltıda olmazsa olmaz olan favori kahvaltılık çeşidi olan reçel, diyabetik olarak da tüketilmektedir. Yasemin çiçeği reçeli yapmanın püf noktalarını yazdığımız bu sayfamızın içeriğine göz atabilirsiniz.

Yasemin çiçeği tropikal bölgede yetişen bir bitkidir. Aroması adeta yeşil çayı anımsatan bu çiçeğin faydaları saymakla bitmiyor. Kan şekerini dengede tutar, strese iyi gelir, antioksidan görevi üstlenir ve kanser riskini düşürür. Bu nedenle yasemin çiçeğini bir çok amaçla kullanıldığı bilinmektedir. Yasemin çiçeği reçeli sofralarımızda olması gereken fayda sağlayan besinlerden biridir. Yasemin çiçeği reçelini yaparken hangi püf noktalara dikkat edilmelidir? Bu pratik bilgi için haberimizin içeriğine göz gezdiriniz.

Yasemin çiçeği reçeli yapmanın püf noktaları:

- Yasemin çiçeklerinizi ayıklayınız. Ve soğuk su ile iyi bir şekilde yıkayınız.

- Geniş bir tencerede su ile şeker karışımından şerbet hazırlayınız. (Orta ateşte hazırlayınız şerbet koyu kıvam alana kadar)

Reçel kıvam aldığında limon tuzunu ekleyiniz. Veya içine limon kabuğu koyabilirsiniz.

- Sıcakken soğumaya başlamadan kavanoza koyarak ağzını kapatınız. Ters çevirip 1 gün bekletiniz.

- Reçelin kıvamını alıp anlamak için hali hazırda soğutulmuş bir tabağa reçeli damlatınız bir süre bekletiniz ve tabağı eğerek akışkanlığını kontrol ediniz. Şayet su gibi akıyorsa pişirmeye devam ediniz.

Kaz ayağı örgü en kolay nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kaz ayağı örgü en kolay nasıl yapılır?
Düğümlenmiş kolye nasıl çözülür?

İLİŞKİLİ HABER

Düğümlenmiş kolye nasıl çözülür?
Derinlemesine halıfleks temizlemenin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Derinlemesine halıfleks temizlemenin püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 0