Organik yumurta nasıl anlaşılır? Yumurtanın kodları ne anlama gelir?

Türk ve dünya mutfağında kahvaltıda yemeklerde vazgeçilmez bir tat olan yumurta, günlük olarak kullanılan en temel gıdaların arasındadır. Yumurtanın organik olup olmadığını anlamanız için gerekli olan bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. İyi yumurta nasıl anlaşılır? İşte, yumurta hakkında bilinmesi gereken önemli ayrıntılar...

İyi kolesterolü yükseltmesiyle bilinen yumurta, besleyici bir yapıya sahip olması nedeniyle göz sağlığını korur ve denir seviyesini artırır. Tok tutar, beyin sağlığına olumlu etki eder bayanların sıklıkla maruz kaldığı meme kanserini önlemeye engel olur. Organik yumurta daha sağlıklı olduğu için yumurtanın organik olması çok önemlidir. Organik olmayan yumurta nasıl anlaşılır? Organik yumurta analizi nasıl yapılır?

organik yumurta nasıl anlaşılır?

organik yumurta nasıl anlaşılır?

ORGANİK YUMURTA NASIL ANLAŞILIR?

Organik yumurtanın sarı kısmı yapay yemle beslenen tavuk yumurtalarına göre daha küçük ebata sahiptir.

- Organik görünümlü parlak ve tertemiz görünen yumurtalara güvenmek yerine pazarda veya markette satın alacağınız yumurtaların üzerinde organik sertifikasının yazılı olup olmadığına dikkat ediniz.

Organik yumurta analizi nasıl yapılır?

Organik yumurta analizi nasıl yapılır?

- Organik yumurtaların boyları eşit olmaz. Tavukların organik yemle beslendikleri için yumurtaların boyları da birbirinden farklı olabilir.

organik yumurta

organik yumurta

- Organik yumurtanın iç kısmı koyu sarı renkte olmalıdır. İç kısmı kırmızı renkte olan yumurta çeşitlerinden KESİNLİKLE almayınız.

Organik yumurta analizi

Organik yumurta analizi

- Yumurtanın renginin tavuğun rengi ile alakalı olduğu için organik yumurtaya özel bir renk gözetilmemelidir. Organik yumurta beyaz ve kahverengi olabilir.

3 NUMARALI KOD İLE BAŞLAYAN YUMURTA SAĞLIKSIZ OLDUĞUNA İŞARET!

Yumurtalar üzerindeki kod, 0,1, 2 ve 3 numarası ile başlayacak. Bu rakamların hepsinin ayrı bir anlamı olacak. Yumurta alırken, bu rakama bakarak ne tür bir tavuktan alınan yumurta yediğinizi görebileceksiniz.

İyi yumurta nasıl anlaşılır

İyi yumurta nasıl anlaşılır

- Yumurta üzerindeki 0 kod, yumurtanın organik olduğunu göstermektedir. 1 numara gezen tavuk yumurtası, 2 numara kümes için dolaşan tavuk, 3 ise kafeste büyüyen ve dolaşmayan tavuğun yumurtasıdır. En sağlıksız ve ucuz olan yumurtadır.

BİR YORUM YAPIN 0