Evde kapı altı rüzgar önleyici yapımı

Kapı altında bulunan boşlukların kış mevsiminde rüzgar ve soğuk girmesine neden olduğundan rüzgar engelleyiciler yapılmaktadır. Kış aylarında çetin geçen soğuğa tedbir amaçlı evlerinizde kapı altı rüzgar engelleyici yastıklar yapabilirsiniz. Sizler için kapı altı rüzgar önleyici yapımındaki pratik aşamaları bir araya getirdik. Peki, kapı altı rüzgar önleyici nasıl yapılır? İşte, pratik yöntemleri...

Eve tozun girmesini önlemek, mutfak veya banyodan gelen kokulara engel olmak veya haşere, böcek gibi varlıkların evin içerisine girmemesi için bariyer oluşturmak için kapı altı rüzgar önleyici yapımı oldukça önemlidir. Sonbahar rüzgarlarına karşı önlem almak için rüzgar önleyici çeşitli malzemelerle (sünger, çakıl, talaş) dolgulu minderler, kapıların altlarına kullanım için uygundur. Peki, kapı altı rüzgar önleyici nasıl yapılır? Pratik yollarını açıkladığımız kapı altı rüzgar önleyici nasıl yapılır? haberimizin detaylarına göz atınız...

Kapı altı rüzgar önleyici

Kapı altı rüzgar önleyici

KAPI ALTI RÜZGAR ÖNLEYİCİ NASIL YAPILIR?

- 1 adet büyük boy uzun külotlu çorabın içerisine sünger doldurunuz. Arada boşluk olmamasına sıkı olmasına dikkat ediniz. Çorabın rengini istediğiniz renkte seçebilirsiniz.  Uç kısımlarını bir araya getirip dikerek rüzgar engelleyici eşyayı kullanmaya başlayınız.

Rüzgar önleyici

Rüzgar önleyici

- Kapı genişliğinde keçe satın alınız. 1 paket talaş alınız (Keçenin boyutuna göre paketin sayısını artırabilirsiniz) Talaşları keçenin içerisine doldurunuz ve uç kısımlarını dikerek rüzgarı engelleyen bu eşyayı kullanmaya başlayınız.

Soğuk kırıcı

Soğuk kırıcı

- Eski bir kot veya benzeri yapıda kıyafetiniz varsa paçadan uzun bir parça kesiniz. İçerisine yeterli miktarda elyaf yerleştiriniz. Kot parçalarının uç kısımlarını bir araya getirip dikiniz. Dilerseniz rengarenk kumaşlar dikerek üzerinde farklı bir tasarım oluşturabilirsiniz.

Kapı rüzgar engelleyici

Kapı rüzgar engelleyici

- Şark köşelerini süsleyen boylu boyuna uzun kalın yapılı minderleri kapıların arkasında rüzgarı kırması için kullanabilirsiniz.

- Kapı genişliğini hesap ediniz.1 paket çakıl taşı alınız (Keçenin boyutuna göre paketin sayısını artırabilirsiniz) Çakıl taşlarını keçenin içerisine doldurunuz ve uç kısımlarını dikerek rüzgarı engelleyen bu eşyayı kullanmaya başlayınız.

Kapı altı soğuğunu engelleme

Kapı altı soğuğunu engelleme

BİR YORUM YAPIN 0