Ihlamur nasıl saklanır? Ihlamur saklamanın püf noktaları

Ihlamur bitkisi pek çok bitki gibi kuru olarak kullanılsa dahi kabukları, yaş hali yaprakları beraberinde bütünüyle kullanılabilinen nadide bitki çeşitlerindendir. Peki ıhlamur bitkisi nasıl saklanmalı? Yaş bir şekilde de saklanabilir mi? Tüm detaylar haberimizde...

Kokusu ile tadının rahatlatması bir yana ıhlamur bitkisi aynı zamanda sakinleştirici,uyku getiren ,yüksek tansiyona iyi gelen, balgam attıran, göğsü yumuşatan, vücut direncini arttıran yolun soğuk algınlığı ile gribe iyi gelen, bazı hazımsızlık sorunlarına çözüm sunan, saçlara canlılık veren, yorgun gözleri dinlendiren ve sinirleri yatıştıran bir bitkidir. Ihlamur nasıl saklanır? Saraçoğlu'ndan ıhlamurla etkili zayıflama yöntemi haberimiz için sayfamıza göz atınız...Ihlamur saklamanın püf noktaları nelerdir?

IHLAMUR SAKLAMANIN YÖNTEMLERİ

- Ihlamuru kurutulmuş bir şeklide aldıysanız, yaklaşık 1 sene kadar saklayabilirsiniz. Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz.

Ihlamur saklamanın ideal yöntemleri

Ihlamur saklamanın ideal yöntemleri

Ihlamur nasıl yapılır? En iyi nasıl demlenir? adlı haberimiz için lütfen TIKLAYIN.

- Ihlamur bitkisini saklamak için içi temiz olan bir bez poşetinin içerisine koyunuz. Hava almayan bir cam kavanozun içerisinde de saklayabilirsiniz.

Ihlamur saklama yöntemleri

Ihlamur saklama yöntemleri

- Ihlamuru saklarken güneş ışınlarına maruz kalmamasına özen gösteriniz. Güneş ışınları uzun ömürlü olmasına engel olabilir.

Ihlamur saklamanın püf noktaları

Ihlamur saklamanın püf noktaları

- Ihlamur bitkisini kiler veya güneş görmeyen karanlık yerlerde saklayabilirsiniz. Kapalı çekmecelerin içerisinde de muhafaza edebilirsiniz. Bitkilerin uzun ömürlü olmaları için karanlık yerlerde kalmaları gereklidir.

Dondurucuda saklanıp pratik yapılan hamur işleri

İLİŞKİLİ HABER

Dondurucuda saklanıp pratik yapılan hamur işleri

BİR YORUM YAPIN 1

Mine 2 yıl önce

Bu yaz ıhlamur toplamıştım ama böceklenmiş.kullanmalımıyım yoksa kullanmamalıyım