Küpe Çiçeği nasıl yetiştirilir? Püf noktaları...

Dış görünümü oldukça zengin olan küpeli çiçeğini yetiştirmek kadar bakımı da sizi zorlayacak süs bitkisi olabilir. Ancak eve inanılmaz bir görsellik katar ve sakinleştirme özelliğine sahiptir. Peki, küpe çiçeği nasıl yetiştirilir? Küpe çiçeği nerede yetişir? Küpe çiçeği yetiştirmenin püf noktaları nelerdir? İşte, yanıtlar...

Bu bitki türleri Amerika kıtasında yaşamaktadır. Küpeli çiçek bitkilerinin bazıları çalı şeklinde özelliktedir. Küpe çiçeği çeşitleri Boya veren küpe çiçeği ve Sarkan küpe çiçeği olarak 2'ye ayrılır. Peki, küpe çiçeği bakımında hangi yöntemler izlenilmelidir? Oldukça hassas olan bu ev süs bitkilerini yetiştirirken dikkat edilmesi gereken hususlar ne olmalıdır? Küpe çiçeğini yetiştirmek için gereken püf noktaları ve merak ettiğiniz sorular için sayfamızın içeriğine göz atabilirsiniz...

Küpeli çiçeği

Küpeli çiçeği

KÜPE ÇİÇEĞİ NASIL YETİŞTİRİLİR?

Bir küpe çiçeği bitkisini 1 saatten az güneşte tutmanız çiçeğe fayda sağlayacaktır. Fazlası yıpratabilir. Yalnızca açık renkli olanları güneşte kesinlikle bırakmayınız. Koyu mor ve mavi renkli küpeli çiçek bitkiler 2 saat kadar güneşe maruz kalabilirler. Ancak sıcak 20 dereceyi geçmemelidir.

- Saksı değişim aşamasında toprağı asla hamur gibi sıkmayınız. Bitki köklerine zarar verebilir ve  sulama yaparken toprağın sıkışmasına neden olabilir.

- Rüzgarlı ve kötü hava koşullarında küpe çiçeklerini dışarıda bırakmamaya özen gösteriniz. Evde tutmanız en doğru hareket olacaktır.

- Küpe çiçeğini dikerken plastik saksı kullanmamaya özen gösteriniz. Güneş plastiğe direkt işlerse toprağı kavurabilir ve köklerin kurumasına yol açabilir.

Küpe çiçeği bakımı

Küpe çiçeği bakımı

 Bitki köklerinin ısınarak kurumasını önleyeceğinden küpeli çiçek bitkisini dikme aşamasında büyük saksı kullanmanız önerilir.

Küpeli çiçeği bakımı

Küpeli çiçeği bakımı

- Sıvı gübre kullanımını her sulama yaptığınız sırada azar miktarda vermeniz daha doğru bir hareket olacaktır. Çiçeğin sağlıklı olmasına katkı sağlayacaktır.

Gerçek kehribar testi nasıl yapılır? Gerçek kehribar nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Gerçek kehribar testi nasıl yapılır? Gerçek kehribar nasıl anlaşılır?

BİR YORUM YAPIN 2

dilan 3 yıl önce

Benimde küpe çiçeğim var ve tomurcuklarım dökülüyor ne yapmalıyım

Toplam 1 beğeni

Dilan 3 yıl önce

Adaşım bunun normal olduğunu sanıyorum

Toplam 1 Beğeni