Pratik ve kolay ev temizliği yöntemleri

Dünyanın her yerinde aynı olan ev temizliğinde deterjan, parfümlü yer yüzeyi ilaçları ve çamaşır suları ihtiyaç haline gelen vazgeçilmez birer temizlik malzemeleridir. Ev temizliği ile alakalı bilinmesi gereken önemli tüyoları sizlerle paylaşıyoruz. En kolay ve doğru ev temizliği nasıl yapılır? Pratik ve kolay ev temizlik yöntemleri nelerdir? İşte, pratik temizlik önerileri...

Her evde temizliğin göz önünde bulundurulmasıyla birlikte kendine has kurallarıyla hatta sırasıyla temizlendiği bir gerçektir. Evde yapılan temizlik zorlayıcı olmayacağı kadar pratik bir iş olmalıdır. Pratik temizlik ile üstün körü olmadan da, gözle görünür kaliteli sonuçlar elde edebilirsiniz. Peki, hem kaliteli hem pratik temizlik nasıl yapılır? Üstün körü olmayan bir temizlik için belli başlı öneriler nelerdir? Temizliği belli başlı yöntemleri neler olmalıdır? Merak ettiğiniz yanıtları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

Ev temizliği yöntemleri

Ev temizliği yöntemleri

PRATİK EV TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Pratik ev temizliği nasıl olur?

Pratik ev temizliği nasıl olur?

- Siz de temizliğe perdeler ve avizelerden başlayabilirsiniz. Perdelerin hoş kokması için ayrıca sevdiğiniz kokulardan da sıvı deterjan koyduğunuz bölüme ilave edebilirsiniz.

- Avizeleri gül sabunu yıkanmış bir bezle temizledikten sonra parlatmak için gül kokulu vazelin uygulayabilirsiniz. Hem çabuk tozlanmasına engel olacak hem de sıcaklığın etkisiyle güzel kokular ortaya çıkaracaktır.

- Mutfak temizliğinde önem vermeniz gereken önemli konu lavabo, parke ve sürekli kullanılan makinelerin temizliğidir. Lavabonun kuru kalmasına dikkat ediniz. İçerisine kokulu misketler atarak mutfağa güzel koku yayılmasını sağlayabilirsiniz. Bulaşık, tost makinesi gibi benzeri aletleri kullandıktan sonra temizleyiniz. Kötü kokuların oluşmasına engel olacaktır. Mutfak dolap kapaklarının tozunu düzenli olarak temizleyiniz.

Pratik mutfak temizliği

Pratik mutfak temizliği

- Parkeler evin iç huzurunu ortaya çıkaran ve hijyenin varlığını sağlayan eşyalardır. Parkeler ne kadar temiz ve parlak olursa ev o kadar güzel kokar ve güzel görünür. Parkeleri temizledikten sonra sevdiğiniz bir kokuyu eşit miktarda parkenin üzerine şişe yardımıyla püskürtün. Koku daha kalıcı olacak ve ruhunuza ferahlık katacaktır.

Parke temizliği

Parke temizliği

- Zemin kuruduktan sonra üzerinden bir kez daha temizlik daha yapabilirsiniz. Ancak zemin ıslakken yaptığınız ikinci temizlik çok kalıcı olmayabilir.

Safranbolu'da ne yapılır? Safranbolu'da gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Safranbolu'da ne yapılır? Safranbolu'da gezilecek yerler

BİR YORUM YAPIN 0