Akide şekeri nasıl muhafaza edilir?

Şekerin sıcak suyla eritilip yuvarlak mermer tezgahlar üzerine dökülerek şekil almasıyla oluşan akide şekerleri, doğal olmasına kaynaklı olarak çok fazla yapışkanlık gösterebilirler. Akide şekeri nasıl muhafaza edilir? Akide şekerini yapışmadan tüketmenin yolları nelerdir?

Bir adet akide şekerinin 17 kilo olduğu bilinmektedir. Genellikle büyüklerimiz çayın veya sıcak bir içeceğin yanında akide şekeri de yerler. Küçük küçük parçalarla yenilen bu şekeri kullanıldığı zaman hem ekstra bir şeker ihtiyacını ortadan kaldırır hem de zevkli bir sunum sergiler. Akide şekeri kullanılırken nelere dikkat edilmelidir? Akide şekerleri nasıl muhafaza edilmelidir? Haberimizin içeriği için sayfamıza göz atınız.

Akide Şekeri

Akide Şekeri

AKİDE ŞEKERİ NASIL MUHAFAZA EDİLİR?

- Akide şekerinin tazeliğini korumak için mevsim şartlarını göz önüne almak gerekir. Yaz zamanında 2 ay, kış aylarında ise 3 buçuk 4 ay arasına kadar kalitesini koruyabilir ve saklanabilir.

- Akide şekeri diğer şekerlemelere göre hassas yapıya sahiptir. Bu nedenle rutubetli mekanlardan uzak tutmanız önemlidir. Nemli ortamlar şekerlerin daha çok yapışmasına neden olacağından serin ortamlarda saklamanız daha doğru olacaktır.

- Akide şekerini pirinç kapaklı cam kavanozlarda muhafaza ederseniz şekerin ömrü daha uzun ömürlü olacaktır.

- Güneş görmeyen serin ve temiz bir ortamda saklanan akide şekerlerini şişeye koyarken şişenin veya kavanozun ağzına kadar doldurarak koymayınız. Şekerlerin aralarında boşluk bırakarak rahat kalacakları şekilde diziniz.

- Akide şekerlerini güneşten uzak serin yerlerde muhafaza etmeye özen göstermeniz gerekir ancak öyle bir ortam uygun değilse pirinç kapaklı cam kavanozuna koyup buzdolabında bulundurabilirsiniz.

Şiş ile Karahindiba nasıl örülür?

İLİŞKİLİ HABER

Şiş ile Karahindiba nasıl örülür?

BİR YORUM YAPIN 0