Ev temizliği nasıl yapılır? Ev temizliğine nereden başlanır?

Ev hanımlarının evde daha çok vakit geçirmeleri göz önünde bulundurulursa, çalışanlara nazaran daha fazla ve ayrıntılı bir şekilde ev temizliği yaptıkları bilinmektedir. Koronavirüsüne karşı uygulanacak en iyi temizlik önlemlerini sizler için araştırdık. Pratik ve kolay yoldan temizlik nasıl yapılır? Ev temizliği nasıl yapılır nereden başlanır? İşte, merak ettiğiniz yanıtlar...

Genelde gün içerisinde öğle vaktinden sonra yapılan küçük çaplı temizlikler hem vakti öldürür hem de evin hızlı tozlanma yapmasında ve kirlenmesinde gecikme sağlar. Son zamanlarda yayılan koronavirüsün etkisini evlerden uzak tutmak için temizliği artırmak gerekmektedir. Yapılan araştırmalar sonrası; hijyen sağlanan ve temizliğin esas alındığı yerlerde koronavirüsün barınma şansı sıfırlanıyor. Bilinçli yapılan her temizlik, sağlığınız için attığınız en önemli birer adım olacaktır. Eğer "virüse karşı en etkili önlemler nasıl alınır?" sorusunu merak ediyorsanız, sayfa içeriğimizden konunun detaylarına ulaşabilirsiniz... Evde hijyen nasıl sağlanır haberimize göz atmak için tıklayın...

Pratik temizlik

Pratik temizlik

EV TEMİZLİĞİNE NEREDEN BAŞLANIR?

- Ev temizliğine en az kullanılan odadan başlayınız yani çok fazla kirli olmayan oda temizlik kovasındaki suyunuzun hemen kirlenmemesine yardımcı olacaktır. Odada halı mevcutsa elektrik süpürgesi veya normal süpürge ile süpürebilirsiniz. Daha sonra kokulu bir zemin deterjanı ile yerleri vileda yapınız.

- Temizliğe başlanacak bir diğer yer mutfak olmalı. Mutfağın temizlediğiniz ne olursa olsun temiz su olmalıdır. Suyun pisliği anında kötü bir koku yayabilir. Mutfak koku çekme konusunda çok hassas bir mekandır. Öncelikle zemini siliniz. Daha sonra kilimi veya halıyı süpürünüz. Ocağı, lavabo içini temiz bırakmadıysanız her ne kadar temizlik yapılmış da olsa kötü kokular gitmeyecektir.

ev temizliği nasıl yapılır?

ev temizliği nasıl yapılır?

- Bir diğer mekan yatak odası olmalıdır. Yatak odasında temizlik yaparken odanın merkezine mum yakıp koyabilirsiniz. Mum kötü kokuları içine çekmede katkı sağlayacaktır. Öncelikle odada halı varsa derinlemesine süpürünüz. Halının üzerindeki partiküller sizi hasta edebilir o nedenle iki kez üst üste süpürme işlemi yapmanızda fayda olacaktır. Süpürme bittikten sonra zemini derinlemesine temizleyiniz.

- Suyunuzu değiştirmek için ara verebilirsiniz. Banyo ve tuvalet temizliğine geçebilirsiniz. Banyonun zemini her duştan sonra ıslak kaldığı için bazı yerlerde yosun veya küflenme yaşanabilir o nedenle o lekelerin üzerine ve banyo köşelerine biraz karbonat serpip bekleyiniz. Daha sonra temizleme işlemine başlayabilirsiniz.

Ev temizliği

Ev temizliği

- En son salon ve antre bölgelerini yapabilirsiniz. Bu bölgelere geçmeden suyu değiştirebilirsiniz. Salonda tozu alıncak eşyalar oldukça fazla ise öncelikle toz alma işlemini bitiriniz. Daha sonra halıları süpürünüz. Şagi tarzında peluş halı modeli kullanıyorsanız onları önce boş bir alana çırpınız. Daha sonra dağılan pislikleri elektrikli süpürge ile çekiniz. Süpürme işlemi bittikten sonra vileda uygulamaya geçebilirsiniz. Temizliğe bitiş yeri olarak antreyi seçmelisiniz. En kirli bölge olduğu için derin bir temizlik yapabilirsiniz. Suyun rengine göre su değiştirip silme işlemine tekrar edebilirsiniz.

Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar? Bulaşık makinesine tuz nasıl eklenir?

İLİŞKİLİ HABER

Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar? Bulaşık makinesine tuz nasıl eklenir?

BİR YORUM YAPIN 2

Leyla. 1 yıl önce

Her. Ev. Temiz. Olmalı. Ama. Şimdiki. Temizlik. Ürünlerinde. Kimyasal. Var. Eskiden. Her. Temizlikde. Çamaşır. Suyu. Kulanırdı

Canan Halis 3 yıl önce

Ev temizliği konusunda çok güzel bir yazı olmuş. Bel fıtığım olması nedeni ile ev temizliği işlerini kendim yapamadığım için temizlik şirketlerinden takviye almak istedim ve buna yönelik google üzerinde https://www.kaletemizliksirketi.com/esyali-ev-temizligi.html bu adrese ulaştım ve bir bayan talep ettim. Şirket gerçekten sorunsuz bir hizmeti sağladı bana yukarıda yazınızda belirtilen tüm adımları en doğru şekilde yaptılar.

Toplam 1 beğeni