Yangın sonrası temizlik nasıl yapılır?

Çatlak veya inşasında hata olan evlerdeki bacalar yangın nedeni olabilir. Düzenli olarak baca temizliği yapılmalıdır. İhmalden kaynaklı ev yangınları da meydana gelebilmektedir. Peki, yangın sonrası ev temizliği nasıl yapılmalıdır? Pratik yöntemleri nelerdir? Yanıtı haberimizin içeriğinde...

Yangına karşı korunmak oldukça ekonomiktir. Evinizde ve iş yerinizde yangın için önlemler almak düşünülenin aksine pahalı değil, tam tersine ekonomiktir. Bununla beraber yangına karşı korunma cihazı ve yangın adına organize edilen donanımlı sistemler ve hizmetler mevcuttur. Evde yangın çıkma durumunda yangın sonrası ev temizliği nasıl olmalıdır? Pratik ve kolay yolda yangın sonrası temizlik nasıl yapılır?

YANGIN SONRASI TEMİZLİK;

- Hali hazırdaki eşyalarınızı kontrol ederek, yeniden kullanılabilir olanlar ile atılacak olanları ayırınız.

Temizlik öncesinde kesinlikle kokudan, tozdan olumsuz etkilenmemek için maske takmanız gerekmektedir. Ellerin ve ayakların zarar görmemesi için plastik eldiven ile çizme takmayı ihmal etmeyiniz.

Ev temizliği

Ev temizliği

- Temizlik sırasında pencerelerin daima açık kalmasına özen gösteriniz. Kokunun dışarı dışarıya atılması için içerinin bol hava teneffüs etmesine ihtiyacı olacaktır.

- Atacak eşyalarınız için büyük boy çöp poşeti kullanabilirsiniz. Parça parça taşımak yerine tek adımda bir çok eşyayı birden poşete koyabilirsiniz.

- Perdeleri ve mobilyaları kontrol ediniz. Kullanılamayacak gibiyse ilk etapta onları dışarı çıkarınız. Kokuyu içine anında emen malzemelerden mümkün mertebe kurtulmayı deneyiniz.

- Halıları kontrol ediniz eğer yanık bir görüntüsü varsa elden çıkarınız. Aksi halde; makinede yıkayabilirsiniz. Hafif yanık kokusu varsa yıkandığı süre içerisinde kendiliğinden geçebilir. Rahatsız edici bir kokusu olmadığı taktirde kullanabilirsiniz. Kuru temizlemeye de verebilirsiniz. 

Halı temizliği

Halı temizliği

- Yangından sonra her ihtimale karşı elektrik tesisatını kontrol etmeyi unutmayınız. Temizlik boyunca kapalı hale getirebilirsiniz.

Ev dekorasyonunda Polka modası

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda Polka modası
Horoz ibiği nasıl bakılır?

İLİŞKİLİ HABER

Horoz ibiği nasıl bakılır?

BİR YORUM YAPIN 0