Kararan pirinç eşyalar nasıl parlatılır? Kolay yöntemleri nelerdir?

Kararan pirinç eşyalara gelişi güzel parlatma uygulandığı taktirde, parlaklık uzun ömürlü olmayacak ve işinize yarar bir durum olmaktan çok rahatsız olacağınız bir görünüme ve yetersiz kullanıma sahip olabilirsiniz. Doğru yöntem ile kararan pirinç eşyalar nasıl parlatılır? Kolay yolla parlatma yöntemlerini sizler için derledik...

Mutfak, salonlarda dekor olarak kullanılan pirinç eşyalar malzemeler, uzun kullanımdan sonra renk değiştirebilir ve kararmaya başlar. Eskisi gibi kullanışlılığını sürdüremeyen eşyalar zamanla rahatsızlık vermeye başlayabilir. Aşınmadan ötürü renk değiştiren pirinç eşyaların cilt üzerinde de olumsuz etkileri olabilir. Alerjik ve kaşıntı gibi durumlara yol açabilir. Peki, bu durumun engellenmesi için kararan pirinç eşyalar nasıl parlatılır? Pratik yolları nelerdir?

KARARAN PİRİNÇ EŞYALAR NASIL PARLATILIR?

- Kararmayan pirinç eşyalar cila yerine limon suyu veya sirke kullanmak daha sağlıklı seçim olarak kullanılır.

- Eşyaları sabun ile köpürtüp durulama işlemini soğuk su ile yapmaya özen gösteriniz. 

- Kurulama işlemini yumuşak havlu ile yapınız. Narin eşyalar olduğu için yumuşak olmasına önem veriniz.

- Yaklaşık üç litre civarında suyun içerisine yaklaşık otuz gram sitrik asiti karıştırınız. Eşyanın büyüklüğüne göre karışımı artırınız. Beş dakika boyunca yumuşak diş fırçası ile ovalayınız. Sonra soğuk su ile yıkayınız.

Kararan pirinç eşya bakımı

Kararan pirinç eşya bakımı

- Pirinç eşyaları parlatmak için odun veya sigara külü sürülmelidir. Kül parlaklık kazanmasına fayda sağlar. Bu işlemden sonra  vernik uygulamanız gerekmektedir.

- Yumuşak bir bezi amonyak ile ıslattıktan sonra eşyayı parlaklık elde edene kadar ovalayınız. (Vernik yapılmış eşyalar hariç)

- Cilalama işlemi bezden geçen nemin kurumasını beklemeden uygulanmaya başlanmalıdır.

Bebeklerde kalça çıkıklığı nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde kalça çıkıklığı nasıl anlaşılır?
Gül kurutma yöntemleri ve püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Gül kurutma yöntemleri ve püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 0