Tohum ne zaman ekilir?

Sebze tohumları veya çiçek tohumlarının ekimi aylara göre dağılım göstermektedir. Uzun ömürlü ve verimli olması gereken ekimin doğru zamanlarda olması beklenmektedir. Tohum ne zaman ekilmelidir? Doğru zamanı ve ekim hakkında bilinmesi gereken detaylar sayfamızın içeriğinde...

Vaktinden daha geç açan mevsimlik çiçeklerin tohumları Mart ayında sıcak bir alanda ekilerek yetiştirme sağlanır. Erken çiçek almak için bu yöntem izlenmelidir. Dışarı ekilmek istendiği taktirde sıcak hava koşulları beklenmelidir. Nisan sonlarına kadar beklenmesi gerekmektedir. Böylelikle yetişmekte olan fidelerin yaz ortalarında çiçeklenmesi beklenir. Dolapta saklanılan tohumların zamanı ne zaman olmalıdır? Tohum ekiminde izlenmesi gereken yöntemler nelerdir? Yanıtları için sayfamıza göz gezdiriniz...

TOHUM NE ZAMAN EKİLİR?

- Tohumları bir plastik torbanın içine yerleştiriniz. Kağıt havlu ıslatınız ve ıslattığınız kağıt havluyu plastik torbanın içine koyduktan sonra plastik poşetin ağzını kapatınız. Poşetin üzerine tarihi yazarak güvenli dikimi kontrol altına alınız.

- Kaç adet tohumun çimlendiğini hesaplamak için sayım yapınız. Çıkan sayıyı 10 ile çarparak bir oran açığa çıkarınız.

Tohum ne zaman ekilir?

Tohum ne zaman ekilir?

- Yaklaşık 40 ve 60 arası oranı sıklıkla dikim yaparak sağlayabilirsiniz. 40 arası oranı altındaki sayılarda ise taze tohum almanız tavsiye edilir.

- Dolabın derinliklerine saklanılan tohumların oranı 70'in üzerinde olması normal dikim için oldukça uygundur. Tohumların taze kaldığını göstermektedir.

Mobilya tamiri önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Mobilya tamiri önerileri
Maydanoz çiçeği iğne oyası ile nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Maydanoz çiçeği iğne oyası ile nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0