Kuru temizleme etiketi olan giysiler nasıl yıkanır?

Kıyafetlerin iç bölümlerinde bulunan 'Kuru Temizleme' etiketi, size tercihinizde önceliği kuru temizlemeye vermenizi önerebilir ancak kuru temizlemeye vermeyerek de evde kendiniz giysilerinize gereken bakımı yapabilirsiniz. Üzerinde kuru temizleme etiketi olan kıyafetler nasıl yıkanır? İşte, merak edilen sorunun yanıtı...

Bazı kıyafetlerin iç etiketlerinde bulunan kuru temizleme ibaresi, kullanım kolaylığı ve ekonomik açıdan sizi tedirgin edebilir. Oysa lüks ve tasarım kıyafetlerinize önem veriyor olsanız da, her kıyafetiniz kuru temizleme gerektirmez. Kuru temizleme yapılması gereken yün, ipek ve pamuklu tafta yapılılar dışındaki kıyafetlerinizin temizlik ve bakımını evde de yapabilirsiniz. İşte, yasemin.com ekibi olarak, evde kuru temizlemenin püf noktalarını sizler için derledik...

KURU TEMİZLEME ETİKETİ OLAN GİYSİLERİN BAKIMI

- Kuru temizlemeye ihtiyaç duyulmayacak ilk temel yöntem kıyafetlerinizi havalandırmanız olacaktır. Kıyafetlerin havalandırılması uzun ömürlülüğü de beraberinde getirmektedir. Çünkü havalanan kıyafetler tazeliğini korur.

- İşlemeli, tasarım kıyafetleriniz makine içerisinde zarar görebilir. Bu nedenle leke veya makyaj gibi bir kalıntı gördüğünüzde lekenin ve kalıntının olduğu yere leke çıkarıcı sıkınız. Leke kaybolana kadar üzerinde bekletiniz. Daha sonra kıyafetinizi ılık su ile yıkayınız. ( Elde yıkama deterjanı ekleyebilirsiniz)

- Pahalı ve tasarım giysilerinize hepsi kuru temizlemeye ihtiyaç duymaz. Pamuk, polyester, naylon ya da akrilik yoğunluğundaki kıyafetleri ters yüzüne çeviriniz ve elde ya da 30 derecede makinede yıkayınız. Eğer leke varsa, leke olan yere leke çıkarıcı sıkınız. Leke kaybolana kadar üzerinde bekletiniz.

- Kaşmir kıyafetlerinizin üzerindeki lekeler kuruduktan sonra giysi fırça ile temizlenebilir. Eğer yıkamanız gerekiyorsa, kıyafeti tersine çevirip bez torbanın içerisine koyunuz ve çamaşır makinesinde 20 dakikaya ayarlayıp hassas çamaşırlar düğmesine alarak yıkayınız.

Kuru temizleme etiketi olan giysilerin bakımı

Kuru temizleme etiketi olan giysilerin bakımı

- İpek olan kıyafetlerinize buhar yöntemi ile bakım yapabilirsiniz. Leke varsa buhar yöntemi ile lekeyi gevşetebilir ve giysi fırçası kullanarak lekenin tamamen kaybolmasını sağlayabilirsiniz.

- Giysilerinizi güvelerden kurtarmak için kuru temizlemeye verip kurtulmak yerine giysilerinizi buzluğa koyarak da güve derdine son verebilirsiniz. Güvelerden kurtulmak için yapılması gerekenler haberimizi görmek için TIKLAYIN

Pratik fırında poğaça köfte tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Pratik fırında poğaça köfte tarifi

BİR YORUM YAPIN 0