Ev takası nasıl yapılır? Gerekli evraklar nelerdir?

Emlak sektöründe konut alım ve satımı çeşitli yöntemlerde yapılmaktadır. Genellikle konut karşılığı ödeme biçiminde yapılıyorken bazı tüketiciler evleri takas etme yolunu seçmektedir. Ev takası nasıl yapılmaktadır? Gerekli evraklar nelerdir? Merak edilen soruların yanıtları için haberimizin içeriğine göz atınız...

Konutu bir diğer tüketicinin konutuyla takas etmeniz yasal olarak mümkün ol ancak bunun için konuyla alakalı araştırmalar yapmanız gerekmektedir. Takas edilecek konutların aynı değerde olması gerekmediği gibi eşitliği sağlamak için yetersiz olan mali değer için para ödenmektedir. Takas değerlerini eşitlemede Tapu Sicil Müdürlüğü’nün duruma dahil olma gibi bir yetkisi bulunmaktadır. Takas yöntemi ile ev alınır mı? Ev takası nasıl yapılmaktadır? Ev takasında gerekli evraklar nelerdir? Tüm bu soruların yanıtlarını sizler için araştırdık...

Ev takası nasıl yapılır?

Ev takası nasıl yapılır?

EV TAKAS YÖNTEMİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR;

- Takas edilecek olan taşınmaz mallara ait tapu senetlerini yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

Takas yapılacak olan ev sahiplerinin ve onların yerine gelecek olan kişilerin nüfus cüzdanı ve fotokopisi bulundurulmalıdır.

- Taşınmaz haldeki eşyaların bağlı olduğu belediye üzerinden talep edilen takas edilecek eşyalara ait emlak beyan değerini gösteren belge gerekmektedir.

- Eğer taraflar işlemler adına bir yasal temsilci belirleyecek olursa; temsile ilişkin belgenin de takas yöntemi için hazırlanan gerekli evraklar arasında yer alması gerekmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0