Çadırda nem nasıl engellenir?

Çadır yapısı gereği buharlaşan ve nem oluşturamaya müsait kişisel oluşturulan alanlardır. Minyatür yapısı olduğundan havanın içeride akışkan olmamasından kaynaklı problemler açığa çıkmaktadır. Çadırda nem durumu nasıl engellenir? Nemi engellemek için neler yapılmalıdır? İşte, yanıtlar...

İnsanların dışarıdaki etmenlere karşı kendini korumaları amaçlı monte ettikleri küçük çaplı barınak görünümlü eşyaya "çadır" denir. Çadır, kalın kıl dokuma, keçe, deri, sık dokunmuş kalın bez gibi malzemelerden üretilir. Nemlenme sorunu çadırda rastlanan en büyük sorunlar arasında gelmektedir. Bu durumda çadırdaki nemlenme nasıl engellenir? Nemin önlenmesi için neler yapılmalıdır? Merak edilen soruların yanıtları için haberimizin içeriğine göz atınız... 

Çadır

Çadır

ÇADIRDA NEM PROBLEMİNE ÇÖZÜM

- Çadırda kişi sayısından fazla sayıda kalınması halinde nem oranın da artış olmaktadır. Kişi sayısına özen göstermelisiniz.

- Gece dışarıdaki havanın içeriden daha soğuk olması ıslanmaya ve neme sebebiyet verebiliyor. Arada bir dışarıdaki havanın içeri girmesini sağlayarak denge oluşturabilirsiniz.

Çadır önerileri

Çadır önerileri

- Çadırda nem oluşumuna sadece nefesiniz değil kıyafetleriniz de neden olmaktadır. Kıyafetlerinizi ıslak olarak çadırın içerisinde bulundurmak yerine dışarıya asmaya özen gösteriniz.

- Rüzgarsız hava şartlarında göl, deniz kenarlarına çadır kurmak nemi oluşturan etken oluyor. Hava durumu çadır kurma durumunuz için önemli bir ayrıntı olmalıdır.

- Çadırda yemek pişirmek veya ısıtıcı gibi buharlaşma yapan aletler bulundurmak nemi de beraberinde getirecektir. Bu gereksinimlerinizi dışarıda yapmanız daha doğru olacaktır. Dışarıda yapma durumunuz yoksa pişirme işlemi boyunca çadırın kapısını açık tutunuz.

BİR YORUM YAPIN 0