Teflon tencere ve tava kullanım önerileri

Teflon tencere ve tava kullanımı uyulması gereken hususlar içermektedir.Teflon tencere ve tavanın faydaları olduğu kadar zararlarının olduğu da bilinmelidir. İşte, teflon tencere ve tava kullanımı önerileri...

Teflon tava ve tencere pişirilen yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayabilir. Elverişli ve pratik kullanımından dolayı yemeklerin daha sağlıklı ve dakik pişirilmesinde de yarar sağlamaktadır. Teflon tava ve tencere kullanımında bilinmesi gereken bazı özellikler mevcuttur. Bu bilgileri sizler için araştırdık. Teflon tava ve tencere kullanımı nasıl yapılmalıdır? Yanıtı haberimizin içeriğinde...

Teflon kullanımı

Teflon kullanımı

TEFLON TAVA VE TENCERE KULLANIMI

- Ocağın üzerine koyup ateşi yakmanız teflonlara büyük zarar verebilmektedir. Isıtmak için bile olsa teflonun içerisinde bir şey yok iken ısıtmaktan kaçınınız.

- Teflonların içerisinde küçük bir çizik olsa bile kullanmamaya özen gösteriniz. Sağlıklı olmayacaktır.

- Metal kaşık veya çatal kullanmayınız. Teflonun çizilmesine yol açabileceği için mutlak suretle tahta kaşık kullanmayı alışkanlık haline getiriniz.

- Ocağın ateş ayarını iyi ayarlayınız. Teflon çabuk ısınır ve ısıyı çabuk yayar bu nedenle yemek için orta derecede bir ayar ideal olacaktır.

- Kaliteli teflon ürünü almaya özen gösteriniz. Sentetik teflonlarda renk atma tahta kaşık kullanımı olsa bile çizilme riski ortaya çıkmaktadır. 

- Teflonları satın aldıktan sonra sıcak su ile yıkayınız ve bir kağıt havlunun üzerine sıvı yağ dökerek tavanın içini temizleyiniz. Bu sayede uzun ömürlü bir tavanız/tencereniz olacaktır.

- Sararmış teflon tava ve tencereleri parlatmak için içine bir miktar su ve  çamaşır suyu koyunuz ve karışımı kaynatınız. Kaynattıktan sonra önce sıcak sonra soğuk su ile yıkayınız.

Pratik şerbetli kurabiye tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Pratik şerbetli kurabiye tarifi

BİR YORUM YAPIN 0