Lezzetli yemek yapmanın püf noktaları

Ramazanda oruçluların en zorlandığı durumlardan biri de yapılan yemeklerin tadını bilmeden onları servis etmek olabilir. Bu gibi durumlara özel bir kaç püf noktalarını deneyerek yemeğinizin tadını kontrol altına alabilirsiniz. Ramazan ayında yemek yapmanın püf noktaları nelerdir? Yemeğin tadına bakmadan kıvamı nasıl anlaşılır?

Ramazan ayında oruç tutan annelerin zorlandığı durumlardan biri de yemeğin baharatı ve kovamı olabilir. Tadına bakmadan çorbaya veya ana yemeğe atılan tuz veya acı biber genellikle iftarda yaşanan bir problem haline gelebilmektedir. Lezzetli yemek yapabilmek için gerekli olan bilgileri sizler için derledik. İşte, Ramazanda yemeğin tadına bakmadan kıvamını anlamak yapmanız gerekenler...

Lezzetli yemek yapmanın püf noktaları

Lezzetli yemek yapmanın püf noktaları

LEZZETLİ YEMEK YAPMANIN YOLLARI

- Çorbanın içerisine koyduğunuz malzeme tuz oranını az veya fazla atmanıza neden olabilir. Yoğurt veya yayla çorbası yapıyorsanız tuzu standart miktarında koyunuz. Patates, şehriye, mercimek çorbaları için tuz miktarını çok olmamak kaydıyla artırabilirsiniz.

- Pilav yapıyorsanız kıvamını anlamak için koku yöntemini kullanabilirsiniz. Yoğun pirinç kokusu alıyorsanız tuzunun ayarını iyi yaptığınızı göstermektedir. Pirincin üzerine doğal tereyağı koyarak erimesini beklerken ilave edeceğiniz tuz, kıvamı daha çok elde eder ve yemeğin lezzetli olmasını sağlar. Bu nedenle pirinci yapma aşamasında tuzun bir miktarını yemeğe katınız.

- Bulgur pilavı tuzu en çok çeken yemeklerden biridir. Yanına ana yemeği olarak tavuk veya et yemeği yapmayı düşünüyorsanız. Birinin tuzsuz birinin tuzlu olması lezzeti kaçırabilir. O nedenle ete koyduğunuz tuzdan daha fazla oranı bulgur pilavına ekleyiniz. Servis yapmadan önce bir tutam tuzu elinizle tabağa koydunuz pilavların üzerine serpmeyi unutmayınız.

- Makarna yemeği için tuz oranını ayarlamak zor olabilir. Sade makarna için (makarnanın miktarına göre) iki çorba kaşığı tuz katınız. Daha az ise bir buçuk çorba kaşığı yeterli olabilir. Servis yapmadan önce tabağa koyduğunuz makarnaların üzerinde bir tutam tuz gezdiriniz. Salça veya soslu yapacağınız makarna çeşitleri için tuz oranında bölüştürme yaparak dengeyi ayarlayınız. Yarım miktar tuzu makarna yapımı aşamasında kullanırken, diğer yarım miktarını sos için ayırınız.

Salça veya soslu yapacağınız makarna çeşitleri için tuz oranında bölüştürme yaparak dengeyi ayarlayınız. Yarım miktar tuzu makarna yapımı aşamasında kullanırken, diğer yarım miktarını sos için ayırınız.

Anneler gününe özel hediye dekorasyon ürünleri

İLİŞKİLİ HABER

Anneler gününe özel hediye dekorasyon ürünleri

BİR YORUM YAPIN 0