Blenderdan geçirilmemesi gereken besinler

Hayatımızı kolaylaştıran, mutfakların yardımcısı blender'i her besinde kullanabileceğimiz konusunda yanlış bilgilere ulaşılmıştır. Uzmanların uyarıda bulunduğu ve blender'dan geçirilmemesi gereken besinler nelerdir? İşte, blender'dan geçirmemeniz gereken o besinler...

Pratik diye gündelik yaşamda kullandığımız blender'ler esasında bazı besinleri parçalamasıyla beraberinde vitaminlerini ve minerallerini öldürerek besin değerinin düşmesine neden olmaktadır. Bu besinlerin neler olduğu uzmanlar tarafından açıklanmıştır. Peki, blender uygulandığında vitamin ve mineral öldüren besinler hangileridir? Haberimizin içeriğine göz atınız...

BLENDERDAN GEÇİRİLMEMESİ GEREKEN BESİNLER

Yeşil sebzeler

Yeşil sebzeler

Yeşil yapraklı sebzelerde olduğu gibi lif oranı yüksek gıdalı besinler parçalandığında vitamin ve mineral kaybı yaşamaktadır.

Kurutulmuş domates

Kurutulmuş domates

Kuru domateslerin yumuşak dokuları blender'da sıkışmaya meyillidir. Bu yüzden blender yapmadan önce 5 dakika kadar suyun içerisinde bekletip yumuşatabilirsiniz.

Patates

Patates

Uzmanlar, nişastalı yapıya sahip olan patatesin parçalandıktan ağızda hoş tat bırakmamakla beraberinde vitaminin azalacağını söylüyorlar.

Zencefil

Zencefil

- Zencefilin lifli yapısı nedeniyle blender'da parçalamakta zorluk yaşayabilir pütürlü kalıntılar elde edebileceğiniz keyifli bir tat olmayacaktır. Zencefilin doğranması en sağlıklı seçim olacaktır.

Dondurulmuş meyveler

Dondurulmuş meyveler

Dondurulmuş meyveler, sert olduklarından dolayı taş görevi görebilir ve blender bıçaklarının kırılmasına neden olabilir. Donmuş meyveleri karıştırıcıdan geçirmeden önce buzlarının erimesini beklemelisiniz.

Çikolata, kahve çekirdeği

Çikolata, kahve çekirdeği

- Sert çikolata,sert kuruyemiş, kahve çekirdeği gibi sert gıdalar blender'in motoruna kaçabilir ve blender bu sert besinleri parçalamakta zorlanabilir.

Havuç

Havuç

- Blenderdan en çok geçirilen besin olan havuçlar, parçalandığından vitamini açığa çıkar ancak; rengi diri olduğu taktirde yenirse vücuda fayda sağlamaktadır. Renginde siyahlaşma görüldüğünde vitaminin öldüğünü anlaşılabilmektedir.

Ev kazalarına karşı alınacak önlemler

İLİŞKİLİ HABER

Ev kazalarına karşı alınacak önlemler

BİR YORUM YAPIN 0