Şeker yerine hurma nasıl kullanılır?

Şekerin zararları saymakla bitmiyor. Ciltte kırışıklık, hafızayı zayıflatan, kanser riskini artıran şekerin yerine kullanılabilecek en pratik çözüm arasında doğal ve sağlık açısından bir çok şifaya sahip olan hurmayı deneyebilirsiniz. Peki şeker yerine hurma kullanımı nasıl olmalıdır? Merak ettiğiniz yanıt için haberimizin içeriğine göz atınız...

Obeziteye yol açan, diş çürükleri nedeniyle çeşitli diş hastalıklarına neden olan, karaciğer yağlanmasına neden olan , ve savunma sistemini tetikleyen bir çok olumsuz faktörlere yol açan şeker, beyaz- esmer ayırt etmeksizin sağlık riski taşımaya devam ediyor. Şeker yerine kullanılabilen besinlerin arasında Hurma, bu riskli duruma şifa sağlayan bir ideal ve sağlıklı seçeneklerden birisi olabilir. Peki, şeker yerine hurma nasıl kullanılmaktadır? Püf noktaları nelerdir? Haberimizin içeriğine göz atınız...

Şeker yerine hurma kullanmak için

Şeker yerine hurma kullanmak için

ŞEKER YERİNE HURMA KULLANIMI

Hurmanın kullanım alanları

Hurmanın kullanım alanları

HURMA TOZU NASIL YAPILIR?

Şeker yerine hurma kullanmak için, öncelikle hurma tozunu hazırlayabilirsiniz. Yapımı oldukça pratik olan hurma tozunun yapımı için kurumuş hurmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Olgunlaşmamış taze hurma kabuklarını soyduktan sonra güneş gören bir zemine temiz bir örtünü seriniz. Hurmaları örtünün üzerine sererek kurutunuz.

Tamamen kurumuş olan hurmaları blender, mixer gibi robotlardan geçirerek hurma tozu elde edebilirsiniz.

Hurma tozu nasıl yapılır?

Hurma tozu nasıl yapılır?

HURMA SUYU NASIL YAPILIR?

- Hurmayı yıkadıktan sonra hurmaları geniş bir kaba koyunuz. Üzerine yarım parmak üzerine çıkacak kadar su ilave ettikten sonra iki saat kadar bekletiniz.

- Suyun içerisindeki şişkin olan hurmaların çekirdeklerini çıkarınız. Tüm hurmaların çekirdeklerini çıkardıktan sonra hurmaları derin bir kaba taşıyınız.

Hurmaların üzerine bir litre ılık su koyunuz ve içerisine bir adet limonu sıkınız. En az 4 saat boyunca hurmaları su içerisinde bekletmeye alınız. Süre dolduktan sonra blender yardımıyla hurma üzerinde inceltme yapınız.

Karışımı temiz bir bez yardımıyla süzünüz. Şurubu temiz bir cam kavanozun içerisine koyunuz ve ağzını sıkıca kapatınız.

BİR YORUM YAPIN 0