Mutfakta yapılmaması gerekenler

Kadınlar için mutfak pratikliği en önemli bilgidir. Zamanın çoğunu mutfakta geçiren kadın, vaktini çabuklaştırmak ve zamanı idareli kullanmak için pratik girişime ihtiyaç duymaktadır. Ancak her pratik girişim doğru bir yöntem ve adım olmayabilir. Bu nedenle mutfakta yapılmaması gerekenleri sizler için hazırladık. İşte, mutfakta yapılmaması gerekenler...

Çalışan veya ev kadınlarının mutfakta seri olma, el çabukluğu istekleri olması kaçınılmazdır. Her kadın mutfakta zaman geçirmeyi sevmekte hatta saatlerce mutfakla ilgilenmekten şikayetçi olmamaktadır.  Pratik yöntemleri uygulanarak da lezzetli yemekler yapılabilir ve mutfak temiz tutulabilmektedir. Ancak pratikliği doğru kullanmak ve nasıl kullanacağını bilmek daha önemlidir. Aksi halde pratik yapmaya çalıştığınız herhangi bir şeyde sağlıksız ve olumsuz sonuç alabilirsiniz. Peki, mutfakta uygulanmaması gerekenler nelerdir? Mutfakta yapılmaması gerekenleri sizler için paylaşıyoruz...

Mutfakta yapılmaması gerekenler

Mutfakta yapılmaması gerekenler

MUTFAKTA YAPILMAMASI GEREKENLER

Kuru soğanı önceden doğrayıp buzlukta saklamak gibi bir pratik yöntem yapmaktan kaçınınız. Tadının acılaştığını ve aynı lezzeti almadığınızı fark edeceksiniz.

Çiğ durumunda olan ve dondurulan sebzeler besin değerini kaybetmektedir. Pişirdikten sonra iyice soğutmaya bırakınız ve birkaç saat buzdolabında kaldıktan sonra buzluğa atınız.

Saklama kaplarının dondurmaya uygun olmasına dikkat ediniz. Hava aldırmaktan sakınınız. Buzluk poşetlerinin havasını iyice alıp ağzını sıkıca bağlamanız gerekmektedir. Etlerde soğuktan kaynaklı yanık izi gördüğünüzde yemekten kaçınınız.

Mutfak önerileri

Mutfak önerileri

-  Meyve, sebze, bulgur, pirinç gibi gıdaları plastik kap yerine geniş cam veya ahşap kavanoz- kase içlerine koyabilirsiniz.

Kanserojen madde içeren plastik kapları kullanmak istemiyorsanız, sebze veya meyveleri, pirinç veya bulgur konan beyaz bez torbalara koyabilirsiniz. Naylon poşetlerin içine koyup muhafaza ederseniz, bir hafta boyunca bozulmadan kalacaktır.

- Mutfak zeminini (yer, tezgah ve benzeri) ıslak bırakmaktan kaçınınız. Nemlenme ve koku yapabilir. Ayrıca düşme tehlikesi ev kazalarına sebebiyet verebilirsiniz.

Paşabahçe'den indirimli alışveriş yapmanın yolları

İLİŞKİLİ HABER

Paşabahçe'den indirimli alışveriş yapmanın yolları

BİR YORUM YAPIN 0