Mikrodalga nasıl temizlenir? En pratik temizleme yöntemi...

Mikrodalga yemekleri kolay yoldan ısıtmaya yarar sağlayan bir elektronik sistemdir. Özellikle çalışan bayanların tercih ettiği bu mutfak eşyası, ev hanımlarının da tercihi olmaya başlamıştır. Peki, bu pratik fırın sistemi olan Mikrodalgayı temizlemek için hangi pratik çözümler yapılmalıdır? Mikrodalga nasıl temizlenir? İşte, yanıtları...

Mikrodalga verdiği ısı sayesinde yemekleri 5 veya daha kısa sürede ısıtıp masanızda hazır edebilmektedir. Ara veya ana yemeklerinizi hatta ısıtmak istediğiniz sıcak içeceklerinizi de bu mini alet sayesinde gerçekleştirebilirsiniz. Mikro dalga kısa sürede çabuk ısıtma durumu sağladığından iç kısımlarına yemek saçılabilir veya parçalar kenar taraflarına ufalanmış bir şekilde dağılmaktadır. Mikrodalga temizliğine kesin çözüm ne olmalıdır? En pratik mikrodalga temizliği içi haberimizin içeriğine göz atınız...

Mikrodalga temizliği

Mikrodalga temizliği

MİKRODALGA NASIL TEMİZLENİR?

- Bir limonu ikiye bölüp suyunu sıkınız. Mikrodalga fırına uygun bir kasenin içine 1 bardak su doldurunuz.

- Kasenin içine limon suyunu ekleyiniz ve kabuklarını da kesik yerleri altta kalacak şekilde koyunuz.

- Mikrodalga fırını kasedeki su kaynayana kadar 4 veya 5 dakika kadar çalıştırınız. Fırın kapağını açmadan 5 dakika bekletiniz.

- Fırının içerisinde oluşan buhar kirlerin çözülmesine fayda sağlayacaktır. Daha sonra kaseyi ve altındaki döner tablayı dikkatli bir şekilde çıkarınız.

- Nemli bir bez ile fırının önce tavan ve yan kısımları iyice temizledikten sonra mikrodalga çıkış panellerini temizlemeye başlayınız.

Mikrodalga nasıl temizlenir?

Mikrodalga nasıl temizlenir?

- Hali hazırda çıkmayan leke gördüğünüzde kasenin içerisindeki limon suyuna temiz bez batırarak lekenin olduğu yerleri ovalayınız.

- Döner tablayı mutfağınızın lavabosunda doğal sabun veya limonlu bulaşık deterjanı ile yıkayınız.

- Mikrodalga fırının dış yüzeyini, bulaşık süngerinin üzerine sıkılmış bulaşık deterjanıyla temizlerken havalandırma deliklerine kaçmamasına dikkat ediniz.

BİR YORUM YAPIN 0