Mezuniyet günü unutulmaması gerekenler

Mayıs ve Haziran ayları üniversitelilerin mezuniyet ayları olarak sabitlenmiştir. Bu aylarda heyecan içerisinde olmanın etkisiyle mezuniyet sırasında talep edilen bazı evraklar unutulmaktadır. Mezuniyet günü unutulmaması gereken malzemeleri hatırlatma ve pratik bir öneri olarak sizlere sunuyoruz.

Her üniversitenin genelde mezuniyet aşamasında istedikleri malzemeler aynıdır. Vakıf veya yabancı uyruklu üniversiteler de değişiklik gözlenebilir. Noter tasdiki ile yapılması gereken yurt dışı üniversiteleri bu durumda malzemeler listesinde bir ile iki küçük değişikliğin olacağını söylüyor. İhmal,heyecan ve unutkanlık sonucu öğrenci işlerine ulaştırılmakta zorluk yaşanan mezuniyet belgelerini sırasına göre sizlerle paylaşıyoruz...

Mezuniyet günü unutulmaması gerekenler

Mezuniyet günü unutulmaması gerekenler

MEZUNİYET İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER 

- Öncelik olarak arkalı önlü nüfus cüzdanı fotokopisini çektirmeyi unutmayınız. Yanınıza ekstradan bir adet daha alınız.

- Belirli sebeplerden dolayı soyadı değişikliği var ise mahkeme kararını gösteren belgeyi alınız.Noter tasdikli almayı unutmayınız.

Noter tasdikli belge

Noter tasdikli belge

- Evli iseniz soyadı değişikliğini gösteren mahkeme karar belgesi ( Evlilik Cüzdanı Fotokopisi )

- Diplomayı siz değil de bir başkası sizin yerinize alacak ise vekalet alanın nüfus cüzdanı fotokopisi ve noterden alınmış vekaletname aslını hazır ediniz.

- Mezuniyetten bir veya iki hafta öncesinde üniversitenizin öğrenci işlerine giderek gerekli olan belgeleri sormayı unutmayınız.

Ortopedik eşyalar nasıl yıkanmalıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Ortopedik eşyalar nasıl yıkanmalıdır?

BİR YORUM YAPIN 0