Güvenli internet alışverişi nasıl yapılır?

Koronavirüsün yayılması nedeniyle marketlerden evlerine erzak depolayan halk, rafları boşaltıyor. Market alışverişini tamamlamayanlar ise, internet üzerinden online alışveriş yapıyor. Peki insanların pratik ve kolay bir yol izledikleri bu alışveriş ne kadar güvenli? İnternet alışverişini güvenli hale getirmek için ne yapılmalı? Tüm soruların yanıtları için sayfamıza bir göz atın...

Online pazarlama özel günlerde amacına uygun kullanılmaya başlandığından beri vatandaşlar teknolojinin rahatlığına kendini bıraktı. Son zamanlarda dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle evlere erzak olarak alınan gıdalar için markete gitmek istemeyenler, online alışverişi tercih ediyor. Ancak; internet üzerinden yapılan bir takım alışverişler gözle görülmediği için güven hususunda insanları tereddüt içerisine düşürebilmektedir. Bu gibi durumlarda en güvenilir yolun izlenmesi gerekmektedir. Peki, internet ortamındaki alışverişi güvenli hale getirmenin yolları nelerdir? Güvenli internet nasıl sağlanır? İşte, internet alışverişi hakkında merak ettiğiniz o detaylar...

Güvenli internet nasıl sağlanır?

Güvenli internet nasıl sağlanır?

GÜVENLİ İNTERNET ALIŞVERİŞİ İÇİN;

- İnternet alışverişi yaparken kişilerin yaptığı yorumlara önem veriniz. Alışveriş yapmakta olduğunuz sitenin ne gibi şikayetler aldığına vakıf olunuz.

- Alışverişinizi mutlaka kişisel web veya mobil üzerinden gerçekleştiriniz. Aksi halde kişisel bilgilerinize ulaşılabilmektedir.

- Şifre girmeniz gerektiği zaman otomatik kaydet olarak seçim yapmamaya özen gösteriniz. Cihazın kaybolma durumunda otomatik kayıtlı olan bilgilere rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

- Sms, e-posta ve sosyal medya üzerinden yönlendirildiğiniz veya arama motorları üzerinden giriş yaptığınız web sitelerinin adreslerinin şahsi bankanıza ait olduğuna emin olmanızın haricinde sertifikalarını kontrol etmeye özen gösteriniz.

Bankalara aitmiş görüntüsü verilen sitelere, banka logosu ve adı kullanılsa bile kart ve kişisel bilgilerinizi isteyen e-postalara güvenmeyiniz ve kesinlikle kart ve kişisel bilgilerinizi paylaşmayınız.Güvenli internet alışverişi nasıl sağlanır

Güvenli internet alışverişi nasıl sağlanır

- Sosyal paylaşım sitelerini kullanıp sizden güvenlik açısından kritik bilgileri (Kart bilgisi, şifre, telefonunuza gelen onay kodu, ürettiğiniz tek kullanımlık şifre vb.) almayı deneyen spamlara dikkat ediniz.

- Bankanızın müşteri temsilcileriyle bile banka şifrenizi paylaşmamaya özen gösteriniz. Paylaştığınız taktirde banka kartı şifrenizi yenilemeyi ihmal etmeyiniz.

BİR YORUM YAPIN 0