Halının püskülü nasıl korunur? Halı püskülü nasıl temizlenir?

Evde yazlık ve kışlık kullandığımız halı çeşitlerinde genellikle iplik mevcuttur. Genellikle halının ipi kendisinden daha çabuk kirlenir. Bu özellikle kar beyazı olan bu iplerin korunması ve temizlenmesi gibi bir problem ise bayanları her geçen gün yormaktadır. Peki, halı ipleri nasıl korunur? Halı iplerinin temizliği hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? İşte, yanıtlar...

Halı püskülleri zemine en yakın duran nesnelerdir. Bembeyaz rengin dezavantaj olması nedeniyle halının püskülü dışa doğru kaydığı zaman kirler açığa çıkmaktadır. Her ne kadar halının iç kısmında dursa da koruma altına kolay kolay alınamamaktadır. Halıyı temizlerken ip kısmı en fazla vakit öldüren parçasıdır. Kirlerin çabuk geçmemesi ve topak topak pamukçukların püsküllerin içerisine dolaşması ekstra bir uğraşı beklemektedir. Peki, halı püskülü nasıl temizlenir? Halı püskülü temizlemek için öneriler nelerdir? İşte, halı püskülü temizliğine belli başlı öneriler...

Halı püskülleri nasıl temizlenir?

Halı püskülleri nasıl temizlenir?

HALI PÜSKÜLÜ TEMİZLİĞİNE ÖNERİLER;

- Halı püskülleri oldukça ıslak bir iple temizlemek yerine kuru bir sünger veya fırça yardımıyla temizleyiniz.

- Islak her hangi bir materyal, püsküllerin daha fazla kirlenmesine neden olmaktadır. 

- Kuru şampuan ve bebek pudrası halı püsküllerini temizleyecek bir diğer formül olabilir.

- Yeni aldığınız veya yeni yıkanmış halının püsküllerine şerit halinde bir bant geçirebilirsiniz. Halının çeşidine uygun bu bant sizi halı ipi temizleme zahmetinden kurtarabilir.

- Halının püsküllerine yoğun miktarda vazelin sürebilirsiniz. Vazelin hem iplerin yapışıp bir arada durmasını sağlayacak hem de kolay toz ve kir tutmasına engel olacaktır.

- Halı iplerini gırgır gibi fırçalı aletlerle temizleyebilirsiniz. Fırçalama ve tarama işlemi halı iplerinin temizliğinde önemli bir adım olacaktır.

- İpleri fırçalı alet yardımıyla temizlerken fırçanın temiz olmasına özen gösteriniz. Aksi halde önceden kirli bırakılmış bir fırça halı iplerini daha kötü yapacaktır.

Hangi ayda hangi meyveler tüketilmelidir?

İLİŞKİLİ HABER

Hangi ayda hangi meyveler tüketilmelidir?
Bina analizi nasıl yapılır? Ev taşırken dikkate alınması gerekenler...

İLİŞKİLİ HABER

Bina analizi nasıl yapılır? Ev taşırken dikkate alınması gerekenler...
Beypazarı'nda ne yenir? Beypazarı'nda gezilecek mekanlar

İLİŞKİLİ HABER

Beypazarı'nda ne yenir? Beypazarı'nda gezilecek mekanlar

BİR YORUM YAPIN 0