Kiler nasıl temizlenmeli? Kiler temizlemin püf noktaları...

Kiler, çeşit çeşit erzakların kuru bakliyatların, temizlik ve ev eşyaları gibi araçların saklandığı yerdir. Genellikle balkon ve teras yapısına benzer bir alan olduğundan tozlanması ve iç mekana oranla daha çabuk kirlendiği bilinmektedir. Peki, kiler alanlarının temizliği nasıl olmalıdır? İşte, kiler gibi mekanların temizlik önerileri...

Kiler temizliği, derinlemesine bir ayrıntı gerektiren evin önemli mekanlarından biridir. Evin ek alanları olarak kullanılan bu yerler çabuk kirlenmektedir. Açık balkonların temizliği, teras ve kapalı teraslara kıyasla kiler temizliği daha kolaydır. Eve besin stoku yapıldığında kiler gibi alanlar en fazla işlev gören yerlerdir. Kilerde kalabalık eşyaların yer tutması nedeniyle temizliğinin normalden çok daha düzenli yapılması gerekmektedir. Peki, yaz kış ayırt etmeksizin bakımının yapıldığı kiler temizliğinin püf noktaları nelerdir? İşte, pratik temizlik önerileri...


 

KİLER NASIL TEMİZLENİR? KİLER TEMİZLİĞİ ÖNERİLERİ

- Öncelikle temizliğe başlamadan eşyaların tozlarını alınız. Sebze veya kuru bakliyatların kullanma tarihleri geçen varsa çöpe atınız.

Kiler temizliği nasıl yapılır

Kiler temizliği nasıl yapılır

- Bozulmuş bir ürün diğer ürünleri de deforme edebilir. Bu nedenle küflenmiş veya kokan bir besini kiler veya kapalı teras gibi ortamlarda bulundurmayınız.

Kiler temizliği ve düzenlemesi

Kiler temizliği ve düzenlemesi

- Kiler temizliğinin en temel temizlik formülü; zemin için kullanılan kokulu deterjan ve çamaşır suyu kullanımından geçmektedir. Viledanın iki kez suyunu değiştirerek uygulayınız.

- Kiler temizliği için deterjanın ve çamaşır suyunun yoğun olduğu bir kovayı zeminine yayınız. Bir kaç dakika bekletiniz. Daha sonra temiz su ile deterjan gidene kadar su dökünüz ve vileda ile suyunu emdirip kurumaya bırakınız.

- Kilerin içerisindeki malzemeler paslanmış veya bozulmuşsa onları ortamda bulundurmayın. Etrafın kirlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

- Eskiyen dolap veya bir takım malzemeleri eskidiği zaman kullanmaya devam etmeyiniz. Yenileriyle değiştiriniz. İnternet üzerinden ucuz ev eşyalarını alabileceğiniz siteler bulunmaktadır.

- Düzenli olarak tozları aldığınız ve ortamda rutubeti engelleyecek malzemeleri bulundurduğunuz sürece uzun süreli kiler kullanımı gerçekleştirmiş olacaksınız.

Kiler temizliği nasıl yapılır

Kiler temizliği nasıl yapılır

- Kilerin gün aşırı tozlanma ve kirlenmesine engel olmak için, her gün bulaşık deterjanı karışımının olduğu bir kova dolusu suyu kapının kenarında bulundurunuz. Hafif nemli bezle rafları dolap içlerini ve zemini siliniz.

Makyaj masalarına özel dekorasyon önerileri 2020

İLİŞKİLİ HABER

Makyaj masalarına özel dekorasyon önerileri 2020
İstanbul'da balık nerede tutulur? İstanbul balık tutma alanları

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da balık nerede tutulur? İstanbul balık tutma alanları

BİR YORUM YAPIN 0